Forumet - Svullen läpp Piercing

Svullen läpp Piercing

271 1 3
Tråden har 3 svar. Sortera efter:
Misstänker att det var först EFTER att du sovit som det var svullet och gjorde ont?

Du kan ta det lugnt, även om du hade gjort det på en piercing studio med steriliserade verktyg så hade det svullnat och gjort ont. 

Däremot rekommenderar jag att du omedelbart införskaffar lite vanligt munskölj, blanda ut "ett lock" med 50% vatten 50% munskölj och skölj munnen ordentligt. Morgon och kväll, koka även vatten med salt i, ha i en petflaska, lösningen ska smaka salt, minst lika salt som t ex svett eller tårar, och helst ska du koka nytt när det börjar bli kallt. Skölj ur munnen med det efter varenda gång som du dricker, äter, använder munnen i princip, efter att du röker också om du gör det.

INGA KYSSAR, INGET ORALSEX. srs

Håll dig till detta i ca 6-8 veckor, så kommer din piercing läka bra och fint. :)


Det är nästintill ofarligt att ta hål i läpparna samt öronen själv, låt däremot helst bli ögonbrynen samt tungan. Om du steriliserade nålen du använde med t ex en tändare så borde det också vara helt chill, så länge du är noga med att skölja!

Source: Har haft typ totalt 11 piercingar i läpparna, töjt båda öronen samt piercat tungan, varit både hemma och på studio. Allt svullnar upp, det är det som är "själva smärtan".
Att ta piercing själv är nog ingen bra ide. Min syster gjorde det i sin tunga. Men iaf. Det är nog ganska så vanligt om du inte tvättar det. Så håll det bara så rent du kan! Tips: Om du har ett smycke i läppen tvätta det med handsprit. Håll det rent genom att ta tvål och vatten förhoppningsvis går det över. Men ta aldrig piercing själv det är ingen bra ide! ;)