Forumet - Syrebrist, hur farligt?

Syrebrist, hur farligt?

1599 0 19
Hej jag är faktiskt en riktigt klok tjej, som t.ex är nykterist. Hur som helst har jag ett intresse för lustgas.
Anledningen till detta är att det faktiskt är ofarligt (andvänds som smärtstillande landet runt vid förlossningar av awesome mammor som vägrar ta smärtstillande som kan skada barnet).

Men dock kan man få syrebrist om man tar för mycke på en gång. (då den man andvänder utanför medicinsktsyfte inte är uppblandad med syregas)

Nu man kan ju till exempel inte strypa sig själv utan redskap för att när man får syrebrist/svimmar kan man inte längre styrpa syreintaget, vilket slutar med att kroppen själv automatiskt börjar andas och man vaknar.

Det jag undrar är om det är desamma som gäller för lustgas?
Om man svimmar av den eventuella syrebristen, kommer kroppen sedan av sig själv börjar andas, eller finns det en risk att man faktiskt dör?
Detta undrar jag för att när man tar lustgas tar kväven faktiskt syrets plats i blodet, medans om man t.ex stryper sig själv med sina egna händer byts istället syrets plats ut med koldioxid.

Spana också in:

Lustgas är inte en drog.

Det är inte beroendeframkallande m.m.

Den är en typ av smärtstillande som klassas i samma grupp som det smärtstillande medlet i t.ex. ipren/ibumetin

Och "lust" delen i lustgasen är att den ibland på vissa sätter igång en kemisk reaktion som skapar endorfiner, samma som händer om du t.ex äter någon typ av socker.

Den ofarliga delen antyder jag på den uppblandad lustgasen eller dikväveoxid som är det kemiska namnet som är uppblandat med syreoxid, den medicinska.