Forumet - Syskonmisshandel, hur hanterar man det?

Syskonmisshandel, hur hanterar man det?

4259 0 59
Under de senaste åren har det uppkommit många konflikter i min familj. Antagligen pga att både mina syskon och och jag är hormonstinna tonåringar som hela tiden söker anledningar att bygga ett gräl på. Dock har det urartat på det viset att min äldre bror allt oftare tar till misshandel som metod istället för att lösa det verbalt. Med misshandel menar jag både fysisk, såsom slag med knytnävarna mot ansikte och kropp, och psykisk. När jag berättar för mina föräldrar om vad som händer rycker de bara på axlarna och påstår att det är jag som startar grälen.

Hur ska jag göra, och vem ska jag vända mig till när inte mina föräldrar bryr sig om att sköta sin, vad jag verkligen anser, plik? Jag vill inte behöva dra in polisen eller BUP (även fast jag förstår att jag kanske måste...) Snälla, kom med råd.

Spana också in:

planetaryvision:

Snälla, kom med råd.


Sätt dig på en lugn plats i en halvtimme och samla dig totalt. Gå sedan in och be att få prata med din bror i ensamhet. Var hela tiden lugn och behärskad. Säg att så som han betér sig är inte acceptabelt och du kommer under några som helst omständigheter inte att acceptera det något mer, utan kommer att ta kontakt med både soc. samt polis om det fortsätter. Det borde funka, om du behåller lugnet genom hela samtalet.[smile]
planetaryvision:

Vardagliga småsaker.


ja men tack tror du hel ärligt att jag skall kunna ta dig seriöst när du drar allt så kort? du kanske retar din bror enorm och tillslut kanske han bara flippar.
Du får det ju som att låta han slår dig på käften för du tog sista mjölken.

planetaryvision:

Han berättar (självklart...) sin version också, och uppenbarligen resonerar de "störst har rätt".


Ja men inte för oss som tråden är riktad till , och dina föräldrar verkar ju vara på hans sida.

Om du verkligen bryr dig så kanske du kunde berätta mer vad som händer mer i detalj.
annars säger jag ge fan i att reta honom så slutar han