Forumet - Syskonrelationer

Syskonrelationer

1356 0 31
Ni som har syskon - hur ser eran relation ut till dom?

Jag och min syster har under den senaste tiden varit så mkt ovänner att det är omöjligt för oss att vara under samma tak. Hon säger enormt sårande saker och är allmänt elak. När jag frågar henne så är det mitt fel för jag är så ostabil.

När jag pratar med henne är det fel, för jag säger och frågar fel saker.
När jag inte pratar med henne är det fel för då undrar hon varför jag är sur.
Jag får inte fråga om hon vill ha något för då blir hon arg och fräser tillbaka att hon klarar sig själv.

Spana också in:

LightInDarkness:

typ samma. allt de vill är att bråka med en, oftast med varandra.. ibland är det väl ok men varje dag är för mkt


bråkar aldrig med min bror, vi pratar inte ens med varandra för vi har inget att säga. syrran bor ju inte hemma längre eftersom hon är äldre men henne har jag lite kontakt med på facebook, hahah.

LightInDarkness:

känner dem knappt annars


känner inte mina syskon heller [party]
Min ena bror är 9 år äldre än mig och vi har alltid gått ihop hur bra som helst. När jag var liten var han i princip min idol och idag så är vi "tillräckligt lika gamla" för att kunna umgås som vilka kompisar som helst, trots att det skiljer på pass mycket. Jag tror att det är den stora åldersskillnaden som gör att vi aldrig någonsin har bråkat med varandra.

Min lillebror är 5 år yngre än mig och vissa dagar tycker jag han är världens sötaste och underbar att umgås med. Men samtidigt så gillar jag också att retas med honom så vi bråkar en hel del, och det kan jag ta på mig hela ansvaret för. Men jag har bestämt att jag ska göra allt för att bättra mig på den fronten.
Jag har jättebra kontakt med min lillasyster. Vi har aldrig haft något stort bråk. bara småtjafs. Och det är oftast mitt fel för att jag är allmänt irriterad och hon säger något som "äääär såååå irriiiterrannde"... så snäser jag lite åt henne. hon vänder sig om, låter mig vara i 5 minuter... sen kan vi skoja som vanligt igen. [rolleyes]

Hon är den personen jag kan berätta allt för utan att hon dömer mig.
elinc:

Det är en grej jag alltid har undrat. Har man favoritsyskon då? [surprised]


Haha hmm.. Man har inte favoriter sådär. Men man vet ju oftast vart man har alla, man vet vem man ska vända sig till när man behöver en del grejer, vem man kan prata med, man vet vilka man inte ska prata med och sånt... Alla har ju olika personligheter och man klickar ju inte med alla :) Så är det iaf för mig.