Forumet - Systemkamera för att fota djur

Systemkamera för att fota djur

180 0 6
jag har tänkt köpa en systemkamera då min digitalkamera dött o jag inte var nöjd med den heller. Tävlar agility med mina hundar o då går det ganska fort o jag vill få bra bilder ändå.

Vad föreslår ni? märke, prisklass m.m? Har hört att det hänger mest på objektiven hur bra kvalitén blir, vad ska man köpa för objektiv till i så fall?
det hänger mest på objektiven. vet inte under vilka förhållanden det ska fotas, men det är alltid värt att satsa på ett objektiv som är så ljusstarkt som det går, så kan du dra ner slutartiden, och således få mycket bättre bilder på rörliga föremål (exempelvis hundar som springer runt som fån). ljusstyrkan i ett objektiv mäts med hjälp av bländarvärdet, vilket heter något i stil med f/3 (för ett objektiv med fast brännvidd) eller f/3-5 (för ett zoomobjektiv), där det minsta värdet gäller för full utzoomning, och det högsta för full inzoomning. värdet ska vara så lågt som möjligt, lägre är mer ljusstarkt.

eh, jag är rätt dålig på fotande egentligen. men det känns som att om man vill fota utan blixt och annat otyg så bör man i 10 fall av 10 satsa på ett objektiv som är så ljuskänsligt som man rimligen har råd med. sen så föredrar jag ett objektiv med fast brännvidd framför zoomobjektiv, mycket mer för pengarna. fast det är ju lite mer meckande för att komma på rätt avstånd.

Spana också in: