Forumet - Systemkamera som man kan filma med!

Systemkamera som man kan filma med!

1400 0 25

Spana också in:

Macktorsken:

Typ alla nya systemkameror har den funktionen.


Bara för funktionen finns betyder det inte att den är bra.

dunderklumpen:

Någon som vet någon bra?=)


Vill du ha en systemkamera som filmar bra rekommenderar jag främst någon av de spegellösa systemkamerorna:
Panasonic Lumix DMC-GF2 (eller GF1)
Olympus E-PL2 (eller E-PL1)
Samsung NX100
Sony NEX-5 (eller NEX-3)

Alternativ Panasonic Lumix DMC-GH2 (eller GH1).
Rebecka:

Samsung NX100


Måste påpeka att NX100 är ny och därför är det oklart om den är bättre än NX-10 på filmfronten. Självklart är den säkert bättre än sin föregångare men frågan är om den är i samma klass som konkurrenterna hos Panasonic, Olympus och Sony. NX-10 kan nämligen inte mäta sig med konkurrenterna när det kommer till filmning.
Zsasz:

550d isåfall, 500:an har bara 20fps i FullHD medans 550'n har 24/25/30fps vilket ser mycket mjukare ut när man tittar på resultatet, för att inte tala om den största anledningen, mikrofonen. Den är riktigt värdelös på 500:an medan 550'n har uttag för en extern mikrofon.


Vem släpar med sig en mikrofon? Självklart vid arrangerade tillfällen men jag tror att man vill kunna filma spontant om man är filmintresserad. Med andra ord är 550D inget att hänga i julgranen heller eftersom den likt de flesta spegelreflexer har monoljud.

De spegellösa har stereoljud (plus mikrofon för seriösare tillfällen) och dessutom autofokusering som fungerar bra i praktiken. De spegellösa ses även som en hybridkamera dvs. en stillbildskamera och videokamera med utbytbara objektiv. Kitobjektiven är specialformade för kunna filma. När du zoomar med en spegellös låter det inte såsom det gör när du zoomar med en spegelreflex även om objektivet har tyst autofokus.

Sony NEX-5:


sister:

Nä, tyvärr. Läser hennes blogg då och då somsagt, har ingen aning om hur stor hennes blogg är, men hon blev nog rätt känd med videon om Popaganda... då den hamnade uppe på Popagandas hemsida och allt. Men känner du henne då?


Jahaaa, första gången jag såg henne bland personer du kanske känner och klickade på hennes profil trodde jag hon var typ en normal södra latinare, men hon verkar ju fett känd, såg hennes blogg nu, hon har ju en utställning på kulturhuset!
Jag känner alltså inte henne, men har som sagt gått i årskursen under många av dom i hennes video.

Ärligt talat så känns hon och hennes vänner lite snobbiga, lite som populära bortskämda fd brats som vill vara hipsters nu...

+

Tycker ärligt talat att hon inte har mer talang än någon annan som går bild och form, av dom jag sätt. Hon känns lite överskattad.