Aviseringar
Rensa alla

Ta antisemitismen på allvar!


Salomo:

Israelerna är för många för att kunna trängas inom 1967 års gränser och alltfler judar flyttar dit, bland annat för att slippa antisemitismen i sitt hemland. Men det vägrar palestinierna acceptera, och så skjuter de in raketer inom Israels gränser. Detta är en typ av terrorbrott. Israel försvarar sig då mot dessa angrepp, men får då alltid en massa skit från flera västerlänningar som inte är där och ser med egna ögon. I Sverige är det extra tydligt. Alla länder har rätt att försvara sig förutom Israel.

Lite självinsikt hade inte skadat. Hur stor det till med kännedom om den egna historien?

För det första så var judarna de första som tog till terroristmetoder i området. För det andra så hade de som mål att skapa ett Stor-Israel, ERETZ Yisrael. Man hade som mål att driva bort den icke-judiska befolkningen, därav gjordes det flera räder mot arabiska byar och samhällen. Den största är Deir Yassin. Där mestadels barn och kvinnor mördades. den som var ledare för detta var Irguns ledare, Menachem Begin, som senare kom att bli premiärminister.

Mellanösterns första terrorister var judiska nationalister med mål att upprätta staten Israel - till vilket pris som helst, och detta visade man bl.a genom mordet på Folke Bernadotte. Judiska terroristgrupper anslöt sig senare till IDF. Och nu en fråga, nu när de anslöt sig till IDF är de längre inte terrorister, enligt dig?

Israel fortsatte med sina räder mot byarna. T.ex Okt. 1953 då kommandostyrkan enhet 101 sprängde fyrtiofem hus, de som dog var mest barn och kvinnor, återigen. Denna kommandostyrakn stod under, ingen mindre än Arel Sharon.

Denna fördrivning av 700 000 palestiner, häri från föddes en slags BITTERHET och här föddes den konflikt som skulle uttryckas genom olika handlingar prägat av krig och terrorism.

Efter Israels tillkomst tog palestinierna till terrorism för att skapa sina förutsättningar för det de ville åstadkomma. Palestinierna förnyade metoderna, främst genom olika flygplanskapningar. Därav inte sagt att de kom på denna metod. Då denna metod först användes var i Peru på 1930-talet. Och här har vi olika terrorgrupper så som PFLP, PDFLP.

De första terroristerna brukar sägas vara de judiska seloterna som förde en kamp mot det romerska imperiet. Längre fram i historien skulle det visa sig att judarna skulle föra ännu en kamp mot en stor ockupationsmakt, denna gången det brittiska imperiet. De metoder man använde sig av var olika former av brevbomber som sändes till politiker i Storbritannien. Anledningen till att man tog till dessa metoder var att man ville ha bort Storbritannien från Palestina, vilket till slut lyckades. Det finns flera grupper som har bedrivit terrorism för att tjäna olika syften. Några exempel är judiska grupper så som Irgun och LEHY. LEHY är en utbrytargrupp från Irgun, man bröt sig loss pga att man hade olika intressen. Ena parten ville inte fortsätta stridigheterna med Storbritannien, man gick med på vapenvila, medan den sektion som leddes av Avraham Stern ville annat. LEHY kom även att kallas för Sternligan. Denna grupp kom att bekämpa britterna till dess att de drog sig tillbaka från Palestina. Det är inte bara enskilda grupper som tagit till terrorism som vapen, utan även stater, i detta fallet staten Israel. Ett exempel är användandet av de nya bomberna. Brevbomberna användes mot tyska raketexperter, ingen av dem drabbades, men egyptiska vapeningenjörer som jobbade tillsammans med dessa drabbades. Bevis på att den israeliska staten låg bakom kom då chefen för underrättelsetjänsten tvingades att avgå. Man har även gjort omfattande aktioner, det jag syftar på är de flera räder man gjorde mot palestinska byar, där de fördrevs från sina hem, många mördades etc. 700 000 personer fördrevs från sina hem.

Efter att Israel som stat tillkom så tog palestinier till terrorism för att föra en kamp mot vad de uppfattade Israel som - en ockupationsmakt. Palestinierna förnyade terroristmetoderna, främst genom flygplanskapningar. Ledande inom detta blev Leila Khaled och hennes organisation PFLP som kämpade för Palestinas befrielse. En akton man gjorde var år 1972 då PFLP sammarbetade med japanska vänsterterrorister, de japanska terroristerna började skjuta omkring sig, man kastade även granater, detta på Tel Avivs flygplats. Det finns även andra organisationer som har utövat terrorism, bl.a Islamiska Jihad som bl.a gjorde en självmordsoperation där 21 israeler dödades. En annan organisation som har tagit till terroristmetoder för att tjäna olika syften, nå sina mål, man skulle lägga märka till dem etc är PLO. Andra är Hamas, som är ansvariga för den första "mänskliga bomben" som sprängdes i Israel.

Som man ser så har båda parter bedrivit terrorism för att tjäna sina syften, för att nå sina mål. Hur har det varit framgångsrikt att använda sig av terrorism som metod för att uppnå politiska mål? Från Israels sida så har det varit framgångsrikt på så vis att man fick bort det brittiska imperiet från Palestina, man har lyckats med att utöka sina gränser oerhört och på så vis fått mer mark, exempel på det är den stora folkfördrivningen av palestinierna. Man har lyckats med att stoppa fredförhandlingar, kan detta ses som framgångsrikt, att stoppa fredsförhandlingar? Ja, om man ser det på så vis att om fredförhandlingarna går genom så får man bara tillgång till ett begränsat område och kan inte utöka sina gränser. Från Palestinas sida så har terrorism varit framgångsrik i den mån att man ändå, med sämre förutsättningar lyckats med att skaka om Israel och visa på att man finns och inte drar sig för att använda metoder som t.ex. självmordsbombning och dylikt. Resultatet av detta är att man hindrat Israels framgång för att utöka sina gränser ytterliggare.

Skrivit detta tidigare, orkar inte dra det igen - men där har du det rätt överskådligt iaf. Du utgår från att Israel skulle på ett eller annat vis vara oskyldiga till varför det ser ut som det gör än idag - varför?


   
SvaraCitera
höna

passaro:

Come into my heart, be my baby tonight, be my lover 4ever

förstår det där med att du gillar historia nu.[chocked]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Passaro, du verkar väldigt politiskt korrekt. Tillhör du vänstern?


   
SvaraCitera

höna:

förstår det där med att du gillar historia nu.

Lovin' it, baby.[wink]

Och du var tvungen att citera knarkos rape på min signatur va


   
SvaraCitera

Salomo:

Passaro, du verkar väldigt politiskt korrekt. Tillhör du vänstern?

Hur är jag "väldigt politiskt korrekt?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Folk känner sig goda när de tar ställning mot Israel.


   
SvaraCitera
höna

passaro:

Lovin' it, baby.

Och du var tvungen att citera knarkos rape på min signatur va

hahah[blush][blush][blush] enklast så.


   
SvaraCitera

Salomo:

Folk känner sig goda när de tar ställning mot Israel.

lol. [rolleyes]

Jag gillar bara inte att man målar in sig själva i ett hörn och är totalt blinda när det kommer till egna historien och hur den judiska staten tillkommit. Sedan om det är PK så får det vara så.


   
SvaraCitera

Mattias94:

Folket i Palestina vill inte alls hålla på och bråka överhuvudtaget, de vill bara precis som er ha rätt till ett eget land.

Så vitt jag vet så erbjöd ju faktiskt israelerna en delning av Palestina, vilket vägrades av araberna.

Tar personligen ingen ställning i frågan. Tycker bara det är lite lustigt att Israel framstår som "The Bad Guy" och att hela konflikten är enbart deras fel och att palestinierna är små oskyldiga lamm som bara försvarar sig mot stora stygga Israel av vänstern.


   
SvaraCitera

clickclack:

Så vitt jag vet så erbjöd ju faktiskt israelerna en delning av Palestina, vilket vägrades av araberna.

Du syftar nog i så fall på FN:s delningsplan 1947 som verkställdes ett år senare och det är sant att de andra arabländerna var emot att Israel placerades i Mellanöstern och inte i tex Tyskland som var dom som låg bakom förintelsen. Men Israel vann detta krig på rekordtid med hjälp av USA som försåg dem med krigsmateriell. Men efter detta fram tills nu så har den röda tråden i Israelisk utrikespolitik varit att expandera sitt territorium. Det land som uppenbarligen ligger i vägen för dessa planer är ju självklart Palestina. Det finns gott om bilder med kartor över Israel/Palestina som visar Israels expansion från 1948 fram tills idag. De områden i Västbanken som ännu är bosatta av palestinier håller på att luckras upp helt av folkfördrivningar för att ge plats åt nya bosättningar för israeler. Gazaremsan däremot har satts under ockupation och blockeras av den Israeliska militären och utsätts ständigt för terrorbombningar som förstört bl.a flera skolor och sjukhus.


   
SvaraCitera

Mattias94:

Men efter detta fram tills nu så har den röda tråden i Israelisk utrikespolitik varit att expandera sitt territorium.

Precis som Palestina vill. De vill ju åt de områden som idag tillhör Israel, vilket de försöker erövra med hjälp av självmordsbombningar och liknande terrordåd.


   
SvaraCitera

Antisemitism =/= inte digga sionistiskt förtryck.


   
SvaraCitera