Forumet - Ta kål på sötsuget!

Ta kål på sötsuget!

2998 0 44

Gör som många thailändska kvinnor gör; tillaga en stor sallad på morgonen som du kan äta av under resten av dagen. För det är ju ofta så att man tar något sött bara för att man inte ids tillaga något. 

Borsta tänderna efter varje gång du har ätit något. Då blir aptiten och sötsuget svagare.  

Ät inte för mycket frukt, för det är för det mesta bara socker det med, men hellre frukt en kaka. 

Försök att aldrig äta dig helt mätt, för då blir magsäcken mindre, och de med mindre magsäck ska visst inte vara lika lockade av sötsaker. Enligt någon undersökning med hjärnscanning utav överviktigas hjärnor. De visade sig att de hade högre aktivitet i hjärnan när de fick se bilder av sötsaker än andra människor hade, men när deras magsäck opereades så den blev mindre, blev aktiviteten vid sånna bilder också mindre. 

Om frestelsen är så stor att du kommer ge efter, föreställ dig att det söta är äckligt. T.ex. att kakan är så saftig eftersom den är indränkt med någons saliv. 

När du väl äter någon bakelse eller godis, försök då att välja det som inte är mest sött. T.ex. mörk choklad framför mjölkchoklad och om du bakar ta mindre socker än du skulle vilja.  Alltså får du något sött, men dess mindre sött det är dess mindre kommer suget sedan vara. 

Spana också in:


Anura:
vad händer med huden?
''Läkaren Helena Nyblom anser att socker är en av de värsta bovarna när det gäller för tidigt åldrande: Innehåller kosten för mycket socker binder överskottssocker i blodet protein och dna, dvs arvsmassan, och medför ett slags karamellisering, som försvagar cellernas funktion. I huden binder sockret kollagen, hudens stödvävnad, och bryter ner det så att du får rynkor.''   länk

Har även hört man får lättare finnar av socker eller av bakelser eller nått