Forumet - Ta kontakt med adoptivföräldrar?

Ta kontakt med adoptivföräldrar?

716 2 6

Hej, jag gjorde en liknande tråd förut men ingen gav riktigt svar på min fråga utan mer satt och förklarade för mig att mina bioföräldrar antagligen hatar mig, är knarkare and so on. 

Hur går jag tillväga för att hitta biologiska föräldrar om man är adopterad inom Sverige? Vilka sitter på informationen och kan jag få ut den trots att jag bara är 16 år? 

Denna gång, SVARA PÅ FRÅGAN och ni som kommer med "dom vill nog inte ha med dig att göra"-kommentarer kan faktiskt försvinna bort dit solen inte lyser, må låta otrevlig men ni har faktiskt ingen aning vad deras anledning var. 14 år, gravid, upptäckte mig i 7de månaden, inget fast förhållande, 8de klass DÄR har vi väl en anledning som heter duga? Nog om det, hon är ca 30 år idag vilket innebär att hon åtminstone skulle kunna ta ett samtal med sin "dotter". 

Inga kommentarer

Tråden har 6 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Dina föräldrar är nog de enda som kan vara mest behjälpliga här. De vet ju precis vilken "organisation" det var osv. Eller ja, det var väl socialtjänsten, men mer specifikt. Tror nog att man som adoptivbarn har rätt att få namnen på sin/sina biologiska föräldrar även om de sagt att de inte vill det.
Skulle du få tag på någon av dem/båda och de/hn inte verkar så vidare sugen på att ha någon kontakt med dig så måste du komma ihåg att det inte är dig det beror på utan att det antagligen var väldigt jobbigt att adoptera bort sitt barn och att nu påminnas om det. Lycka till!

Spana också in:

Jag är ganska säker på att socialtjänsten är involverad i adoptioner inom sverige, och dina biologiska föräldrars namn bör finnas noterade i dina papper där :) Kolla med dina adoptivföräldrar och be dem om hjälp? :)