Forumet - Ta kontakt med en tjej jag inte känner?

Ta kontakt med en tjej jag inte känner?

5430 0 18
Hej.

Jag har ett litet problem jag funderat över den senaste veckan.

Till att börja med vore kanske lite bakgrund i sin ordning:

Jag har alltid varit lite av en tillbakadragen och ensam kille. Jag har aldrig haft problem med att skaffa vänner utan snarare valt min ensamhet själv. I skolan håller jag mig inte för mig själv utan umgås med mina klasskamrater som vilken 16-åring som helst. Jag tycker själv att jag har rätt så stor social kompetens och har inga problem med att komma överens och umgås med människor.

Nu har min självvalda ensamhet gått över lite och jag umgås regelbundet med mina vänner, festar och har kul. Ett problem som min tidigare ensamhet har lett till är att jag har svårt för tjejer. Jag har gått och blivit lite småkär i en tjej. Problemet är att jag inte alls känner tjejen i fråga utan har endast träffat henne en gång, på en klassresa. Vi går inte på samma skola, utan det var bara en tillfällighet att vi träffade varandra där. Jag la till henne på facebook efteråt, men vi har inte talat något.

Det kanske känns lite märkligt att man kan bli småkär i någon man inte känner, utan bara träffat en gång och är vän med på Facebook, men denna tjejen verkar vara precis min typ. Jag gillar allt med henne. Hennes intressen, hennes personlighet, och hennes utseende.

Nu, för att komma till saken:
Hur tar jag kontakt med henne? Jag tvivlar starkt på att hon ens kommer ihåg mig. Det jag undrar är hur en tjej reagerar på att en främling för henne helt plötsligt försöker starta en konversation på Facebook? Hur går man tillväga? Vad talar man om? Och så vidare.

Eller är jag totalt galen och borde skita totalt i henne?

Ooops, blev ett väldigt långt inlägg för en liten fråga...
HalfWayBack:

Jag har alltid varit lite av en tillbakadragen och ensam kille. Jag har aldrig haft problem med att skaffa vänner utan snarare valt min ensamhet själv. I skolan håller jag mig inte för mig själv utan umgås med mina klasskamrater som vilken 16-åring som helst.


har också valt att var ensam, dock har jag svårt nu att få tag i nån :(
Börja med å fråga läget på facebook och så, jag har gjort så med okända människor, och det har funkat:)
vigge le man:

har också valt att var ensam, dock har jag svårt nu att få tag i nån :(Börja med å fråga läget på facebook och så, jag har gjort så med okända människor, och det har funkat:)


Själv tycker jag det verkar märkligt. En total främling som frågar hur läget är? Det skulle jag personligen uppfatta som lite läskigt. Jag vet inte hur ni andra ser det.

Spana också in:

HalfWayBack:

Själv tycker jag det verkar märkligt. En total främling som frågar hur läget är? Det skulle jag personligen uppfatta som lite läskigt. Jag vet inte hur ni andra ser det.


Stämmer. Fråga något intressant istället. Något som gör att hon blir intresserad och inte uttråkad.

Creepa hennes facebook lite och se om hon har något intresse som du också har. En teveserie, någon person som inspirerar henne, musik etc. Vad som helst sålänge det är intressant och du också är intresserad av det. Att börja snacka om något du inte har en aning om funkar inte.
Mawns:

Stämmer. Fråga något intressant istället. Något som gör att hon blir intresserad och inte uttråkad. Creepa hennes facebook lite och se om hon har något intresse som du också har. En teveserie, någon person som inspirerar henne, musik etc. Vad som helst sålänge det är intressant och . Att börja snacka om något du inte har en aning om funkar inte.


Bra förslag. Däremot så avslöjar hennes facebook inte speciellt mycket om henne. Hon spelar fotboll vilket framgår från hennes bilder, men det är inget jag är speciellt intresserad av. Visst har man koll på Allsvenskan, går på lite matcher osv, men skulle det bli en diskussion om det skulle jag inte ha den blekaste om det mesta.
HalfWayBack:

Jadå.. Det gör vi. Inga gemensamma vänner på Facebook dock.


Det är ju perfekt upplagt ifall det skulle skita sig.
Jag hade pm:at henne med inledningsfrasen "Hej det är jag Bluttanblä, kommer du ihåg mig från den där klassresan?" och bett om hennes nummer.
Börja prata direkt på telefonen istället för skrift, för skrift skiter sig bara.

EDIT;
Förutsatt att hon ger bra respons.
Annars är det bara tack o hej, nästa tjej och en biff avverkar man i 180.
HalfWayBack:

Ja, det är ju ett bra sätt att öppna. Men hur tar man konversationen vidare? Jag har alltid uppfattat det som lite konstigt om man inte har något direkt syfte att tala med personen... Därför har jag svårt att skriva något till henne.


önskar jag visste. är själv urusel på detta men tyckte den öppningen var hyfsad. dock bara så långt jag vet. önskar dig all lycka iaf och att nån kan ge dig ett bättre svar än jag
RakatKadaver:

Det är ju perfekt upplagt ifall det skulle skita sig. Jag hade pm:at henne med inledningsfrasen "Hej det är jag Bluttanblä, kommer du ihåg mig från den där klassresan?" och bett om hennes nummer. Börja prata direkt på telefonen istället för skrift, för skrift skiter sig bara.EDIT; Förutsatt att hon ger bra respons. Annars är det bara tack o hej, nästa tjej och en biff avverkar man i 180.


Bra tips!

Jag tror att jag kan klara av den första kontakten rätt så bra men problemet för mig är att hålla konversationen levande efter det. Vad fan ska man snacka om på telefon? Hon vet ju som sagt knappt om vem jag är.
jadu om man aldrig testar/ frågar får man aldrig reda på svaret/ vad som händer. [cute] och faktiskt så är oftast det man inte gjort man ångrar senare i livet [rolleyes]

sen tjejer ja dem kan vara lite knepiga men om du inte är för skum(ser) så tror jag nog att hon kommer att koma ihåg dig.
du kan ju ta upp det kanske var ni träffades eller nått sen skriv bara på börja med en fras där man hälsar tex hej [bigsmile] och sen se hur det utvecklar sig ^^
jag tycker du ska skriva något till henne! jag tror de flesta tjejer bara skulle bli glada om någon kille skrev till dem för helt ärligt är det nästam ingen tjej som inte gillar uppmärksamhet. fast om du är gangster eller jätte läskig skulle nog de flästa bli rädda men annars tycker jag du skriver! för det värsta som kan hända är att hon dissar dig men då lär du ändå inte se henne igen.