Forumet - Ta reda på mer!

Ta reda på mer!

178 0 5
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13884978.ab

Åååh!!! Sånt här gör mig arg [mad]. Missuppfatta mig inte, självklart bra att de agerar och undersöker situationen osv men de borde verkligen ta reda på mer innan de häktar någon av föräldrarna och placerar barnen i familjehem.

Har själv varit med om detta TVÅ gånger då min familj är jourfamilj; ett syskonpar kommer hit eftersom att deras föräldrar slår dem men får åka hem en vecka senare eftersom att det visar sig att så är inte fallet. Kan tillägga att föräldrarna häktades. Båda gångerna.

Tänker framför allt på hur synd det är om föräldrarna, deras barn tas bort från dem utan förvarning!
nubbie:

Tänker framför allt på hur synd det är om föräldrarna, deras barn tas bort från dem utan förvarning!


Alltså, jag håller med om att det eventuellt kan vara överdrivet att häkta föräldrarna. Däremot tycker jag att det är en självklarhet att se till att barnen kommer bort från dem om det finns anledning att misstänka att de blir utsatta för övergrepp medan det utreds. Allt annat vore att sätta föräldrarnas intressen framför barnens säkerhet, vilket bara är fel.
mediakatt:

Allt annat vore att sätta föräldrarnas intressen framför barnens säkerhet, vilket bara är fel.


Det håller jag med om, är självklart inte bra att barnen stannar om det finns en anledning att tro att exempelvis våld eller övergrepp förekommer i hemmet. Jag tycker däremot att man kan prata med föräldrarna om det, ge dem mer information om vad som pågår.

Spana också in: