Forumet - Tabletter mot ångest?

Tabletter mot ångest?

1196 0 68
Hej jag är 16 år och får ibland väldigt mycket ångest. Ibland kan det gå flera veckor utan och när jag väl får det mår jag piss och det kan hålla i flera veckor. Vad jag beror på vet jag inte.

Undrar om det finns några tabletter jag kan ta mot det för jag vill inte sitta hos någon jävla kurator då jag är nöjd med mitt liv och hatar kuratorer.
Jag ska till ungdomsmottagningen och vårdcentralen nästa vecka, borde jag säga något där? Och vad jag ska jag säga? Någon som har erfarenhet? Går det ens att få tabletter mot det när jag är 16?

[smile]
Gabrielle:

Kom igen, du är endast 16 år. Vänta istället tills den riktiga ångesten kommer, då när du kommit upp i ålder.


har haft ångest sen jag var typ 14 år, vadå riktig ångest? vad vet du om de eller
Gabrielle:

Men mot all förmodan går det att få tag på tabletter, och du kan bli väldigt beroende och väldigt korkad av dem.


hur får man tag i de?

Spana också in:

Gabrielle:

Tycker snarare att du är den som är korkad här i sådant fall, som tycker att det är okej för en 16-åring att eventuellt få ta ett piller mot en känsla hon har - istället för att försöka "jobba" bort den. Herregud.


vadå snackar du med mig?

allt jag sagt är mother fucker till dig så lägg inte några andra ord i min mun din mother fucker
Gabrielle:

Människan vet ju inte ens VARFÖR hon har ångest?!


Ångestsyndrom är något som inte behöver utlösas av en traumatisk händelse och därmed är en "giltig orsak" inte nödvändig. En av de mer paralyserande sakerna med ångest är ju just den varianten när man på allvar inte vet var den kommer ifrån.

Det är inte, under några omständigheter, okej att för dig som äldre vifta bort en yngre persons uttalade ångest bara för att han eller hon är ung. Då vet du inte mycket om psykisk hälsa.