Forumet - Tält inför festivalsäsongen: finnes?

Tält inför festivalsäsongen: finnes?

1673 0 27
Jag ska då dra på lite festivaler i sommar var det tänkt, innan har jag sovit med någon men nu i år ska jag åka själv på iallafall den första.
..

Därmed behöver jag ett tält, kollat runt lite på Rusta, Biltema, Clas Ohlson och ÖoB exempelvis men inte hittat något som verkar sådär jättebra. Har du något tips?

De krav jag har är:

x Det måste gå att "låsa" vid ingången, att jag tar med mig ett mindre hänglås och fäster ihop drakedjorna.
x Det ska vara ett 2-3 personers tält, så jag utifall kan dela detta med en polare senare, eller att det slipper vara så trångt.
x Det ska vara vattentätt. (viktigt!)

(x Det får inte vara jättedyrt, helst i den lägre prisklassen runt 300- uppåt, detta kan överskridas om det visar sig vara ett särdeles ypperligt tält.)

retorisk fråga:
finns det sådana tält?

mvh lovepayyouback

Spana också in:

iddqd:

Harald Nyborg hade ett festivaltält förra och förrförra sommaren, kostade 79-99 spänn vill jag minnas. Iofs bara plats för två pers, men rätt okej ändå.


åå de är så dåliga. det var ett sånt jag sov i förra året på en festival, haha det var så sjukt dåligt [bigsmile]

men billiga.. ändå tror jag att jag vill ha lite komfortablare detta år[smile]
stentuff:

Lämnade kvar den vid festivalområdet, så inte mer än ett par dagar antar jag. Fast vad spelar det förr roll om du har en bra sovsäck och vettigt liggunderlag?


Jag vill bo bra, jag vill inte vakna upp i ett kaos där jag inte hittar ur för att tältet har blåst ned, och massa sånt. jag har bra saker med mig som jag inte vill ska försvinna.
..
har jag tänkt, men fan alla bra tält verkar vara så dyra. tror jag kanske ändå satsar på ett random från rusta/öb som ni säger och sen inte tar med mig värdefulla saker.. :S
lovepayyouback:

tror jag kanske ändå satsar på ett random från rusta/öb som ni säger och sen inte tar med mig värdefulla saker


Men, värdesaker ska ju inte med till festivaler... Orka behöva oroa sig för att saker ska försvinna, smidigast är ju att ha typ telefon och ev kamera (en i vardera fickan på byxorna)... Och om man nu har nåt med sig, vore det inte troligare att idioterna som snor snor från ett nytt, aningen finare tält, än ett billigt sunkigare tält som inte ser mycket ut? Tänker i samma linje som backpacking, dårå, att ju snyggare väska desto större risk för stöld, typ? Orka rota i en lerig, tejpad halvsunkig väska, liksom, jämfört med en helt ny och shiny Fjällräven för 3000+, eftersom personen som reser med det dyra "uppenbarligen" har lite mer att röra sig med, typ...
lovepayyouback:

hur länge höll det då?


Spela roll? Om ett tält håller eller inte på en festival hänger ju mer på vad för sorts folk som är där än vad du har för tält.

lovepayyouback:

ett random från rusta/öb som ni säger och sen inte tar med mig värdefulla saker.. :S


Du ska ju inte köpa ett dyrt tält för att skydda värdesaker!
Om du låser ett tält så är lättaste sättet att komma in att skära sig in. Kvaliteten kommer ju inte hindra en kniv, det enda som kan tänkas påverka är att du visar att du har råd att köpa ett dyrt tält, alltså att du har mer pengar, alltså att det är större chans att hitta något bra där. Köp ett pissbilligt tält så verkar du fattig.
Macktorsken:

Vill du ha det?


är det ett hyffsat fräscht och helt tält, så ja! såklart jag kan ta det?
Stringburka:

Spela roll? Om ett tält håller eller inte på en festival hänger ju mer på vad för sorts folk som är där än vad du har för tält.


Stringburka:

Köp ett pissbilligt tält så verkar du fattig.


men åhh! jag vill ha ett nice tält, såklart jag inte går till naturkompaniet och lägger tusenlappar på det, men det ska hålla för regn, helst vara mer än en pressening till botten så det inte kommer in vatten automatiskt när det regnar, jag vill ha så det andas, fuktig luft kommer ut.

alla påpekar: " då var du nog inte tillräckligt full så som man ska va på festival", "det är väl skitsamma på festival, sen slänger man det ju iallafall" ..
ja, om jag tyckte samma hade jag väl antaligen inte skapat tråden. jag vill använda mitt tält fler festivaler/ jag är ingen tokig person som hoppar/ springer in/ ramlar/ sparkar/trampar sönder saker på fyllan. det var ju bara att se till vad jag själv gjorde när jag ville se om jag kunde hitta något najs på en festival förra året, jag gick runt till några tält och kände på om jag kunde öppna dem, de med hänglås kunde jag inte öpnna - därför sket jag i dem, senare hittade jag "öppna" tält, men de var tomma på saker/ saker man vil ha/ kan tänka sig släpa etc etc.
lovepayyouback:

jag vill använda mitt tält fler festivaler


Hoppas inte på för mycket, oavsett hur mycket pengar du lägger.

lovepayyouback:

jag är ingen tokig person som hoppar/ springer in/ ramlar/ sparkar/trampar sönder saker på fyllan.


Nej, men på en medelstor festival har du åtminstone ett par hundra personer som gör just det - och de kan säkerligen röra sig i närheten av ditt tält.

lovepayyouback:

det var ju bara att se till vad jag själv gjorde när jag ville se om jag kunde hitta något najs på en festival förra året, jag gick runt till några tält och kände på om jag kunde öppna dem, de med hänglås kunde jag inte öpnna - därför sket jag i dem, senare hittade jag "öppna" tält, men de var tomma på saker/ saker man vil ha/ kan tänka sig släpa etc etc.


Usch, äckligt beteende. Sno grejer på festival är så sjukt lågt att det finns inte. Hoppas ditt tält brinner ner.
Klart man vill ha ett nice tält!
Men inte för att inbrottssäkerheten, för det går att rycka sönder dragkedjan med handkraft. Utan för att man vill ha ett stort!
Kolla på randomställen bara.
Vi köpte vårt på en friluftshandel för 1000 pix (skulle kostat 2000, men var utställningsexemplaret osv) Hur bra som helst, 9 meter långt och 185 i höjd.
Stringburka:

Nej, men på en medelstor festival har du åtminstone ett par hundra personer som gör just det - och de kan säkerligen röra sig i närheten av ditt tält.


nej det tror jag verkligen inte![cool]

[rolleyes]

Stringburka:

Usch, äckligt beteende. Sno grejer på festival är så sjukt lågt att det finns inte. Hoppas ditt tält brinner ner.


jag gick på upptäcktsfärd, och av dina inlägg i andra forum/trådar att döma brukar du göra samma sak. det låg övergivna stolar vid vägkanten, vi behövde ha en stol, då tog vi den. sen tog någon annan den stolen osv. saker vandrar. det fanns övergivna tält, deras kompisar sa att personerna hade dragit en kväll för tidigt. det fanns oöppnade typ chokladaskar med såntdär papper runt. en i mitt camp tog den och vi tänkte väl att det ändå inte va så äckligt. sånna saker. förihelvete, alla måste slänga ur sig sånt där onödigt!!!! hoppas ditt tält brinner ner då.

nödvändigt? jag fattar nog lika bra att du inte gillar vad jag sa utan det där sista? [mad][cool]