Forumet - Tänker för mycket!

Tänker för mycket!

6003 1 13

Tja! 

Jag tänker EXTREMT för mycket! Har hör det från många och vet det själv. Typ innan jag ska säga ngt så provar jag att säga det på olika sätt i huvudet. Och tänker nästan alltid ut vad jag ska säga innan jag säger något. Och om någon beter sig lite konstigt så ställer jag mig själv frågor som, Är hon sur? På mig? Vad har jag gjort? Borde jag bli sur på henne? Jag kanske inte borde bry mig. Och tillslut så blir jag bara ledsen o så kanske det inte ens är något! Och även om jag ska träffa någon så stoppar jag mig själv med en massa tankar om vad som kan gå fel! Så... Min fråga är om det finns något som man kan göra åt det så att man inte tänker så mkt hela tiden! 

Senast ändrad 23 Oct 2013, 08:37 av André Vifot Haas

Spana också in:

Tänker också för mycket, alldeles för mycket. Brukar ofta tänka om andra tänker lika mycket. Har svårt att tro det (dumt jag vet för hur ska jag veta?) men tänker sjukt mycket om exakt allt, hela tiden. Brukar också tänka för mycket innan svar, man vill ju vara lite snabb och äkta. Tänker man igenom allt blir det kanske inte lika äkta.

Jag är likadan. Tänker ut scenarion i förväg hela tiden och om jag kommer fram till att det blir för jobbigt 300 led senare så låter jag bli att göra vad det nu var jag tänkte göra, även om det är nåt jag verkligen vill göra.
Och ibland tänker jag ut i förväg att nåt ska gå till på ett visst sätt och om det inte gör det blir jag förvirrad, för det var ju inte så det "skulle" gå till.

Problemet är ju att jag tänker ut i förväg vad andra ska svara när jag säger nåt, men det kan ju inte jag veta liksom...
Vet inte riktigt hur man kan sluta tänka så mycket. Det förstör verkligen.

tänker också alldeles för mycket och överanalyserar. När jag ska göra något tänker jag alltid igenom vilka konsekvenser den handlingen kan få. jag Jämför det negativa som kan ske med det positiva.  Frågar mig själv i tanken om det är värt att genomlida det negativa för att nå det positiva. Blir mycket tankeverksamhet för rätt simpla grejer. Man blir jävligt trött för att hjärnan går så mycket på högvarv. Har svårt att varva ner tankeverksamheten många gånger speciellt när jag ska sova. Blir lätt att man börjar grubbla på skitsaker som inte leder någonvart.  Skulle också vilja tänka mindre, men har inga bra lösningar på det problemet. Vad jag vet finns det inte så mycket man kan göra heller, det enda är väll att lära sig hantera det på ett någorlunda hälsosamt sätt.