Forumet - Tänker jag för djupt?

Tänker jag för djupt?

2184 0 38
Tja är en kille på 17 år. har precis börjat andra året på gymnasiet.

Har ett problem som jag känner mig ganska ensam om.

Tänker och analyserar väldigt mycket. Analyserar människor situationer osv. har haft svårt med lätta tal i matte tillexempel för att jag komplicerar det för mycket.

Drar dock nytta av denna ''egenskap'' i min passion för bild. Ser annorlunda på uppgifter än vad andra gör. tänker djupare än vad man egentligen behöver göra. Brukar ofta resultera i konst jag måste förklara.

Har svårt att känna sammhörighet med resten av killarna i klassen som bara tänker på ytliga saker och har omogna konversationer. Har istället kommit rätt bra överräns med de mer mogna tjejerna i klassen.

Hör ofta att jag är rätt roligt också men är så förvirrad över vilka sidor jag visar för andra egentligen.

Vad tror ni? har ni nånsin haft samma problem?
theyo:

Hör ofta att jag är rätt roligt också men är så förvirrad över vilka sidor jag visar för andra egentligen.

Vad tror ni? har ni nånsin haft samma problem?


Haha wtf är du min exakta kopia eller? samma ålder också. Jävla tur jag har som inte behöver ha matte längre :) Dock det där med bild är inte min grej, aldrig orkat försöka direkt haha.

Spana också in:

theyo:

Tänker och analyserar väldigt mycket. Analyserar människor situationer osv.


Är du också jävligt bra på att läsa människor? Vet typ vad dom tänker? Och du kan typ kontrollera andra människor på sätt o vis? Typ vet exakt vad du ska säga för att personen ska reagera så å göra sådär o blabla?

När du pratar med människor, fokuserar du mer på deras kroppspråk o sättet dom pratar och sånt skit och lyssnar inte mycket på vad dom säger? När folk pratar med dig, är du ofta också i dina egna tankar där du inte heller hör vad andra säger? haha.
Jojje:

Mm, fast ser det nog inte som ett problem. Är mer glad för att jag tänker annorlunda:P.
Fast blir lite svårt när jag ska va social... heh


På nått vis ska man ju ta vara på sitt eget tänkande och tillåta sig att utveckla sitt intellekt. Men som sagt, svårt att vara social och umgås och passa in och allt det där när man inte känner att det finns likasinnade i ens närhet.
theyo:

Tänker och analyserar väldigt mycket. Analyserar människor situationer osv. har haft svårt med lätta tal i matte tillexempel för att jag komplicerar det för mycket.


Åh, vi gifter oss!
Har jättesvårt för procent och procent kan jag själv förstå är ett av det simplaste inom matematiken (enligt många).

Hoppar även, omedvetet, gärna ifrån samtalsämnet pga. att jag överanalyserar. Har även svårt för att förklara för att det simmar runt för mycket tankar i mitt huvud. Händer ofta att jag kommer med sjukliga exempel som folk finner antingen idiotiska (för att de inte fattar), lustiga eller läskiga.

Är även lättirriterad pga detta, svårt att kommunicera (utan att bli småirriterad) med mindre begåvade människor.
Det är bra att att analysera sin omgivning, men ta inte saker för givet och låt dig överraskas. Välj dina vänner väl, men isolera dig inte från de andra för det.

Jag tycker inte du tänker för djupt. Du verkar ha ett sunt förnuft och perspektiv på saker och ting andra upplever som obefintliga.

Fortsätt tänk. Och framförallt - känn.

God natt.
theyo:

Vad tror ni? har ni nånsin haft samma problem?


Har precis samma problem. :p analyserar sönder allt tills jag blir galen. Felet på mig var dock ADD, kan säkert vara det för dig också. Du kan ju googla lite och kolla om du uppfyller kraven. :p

Dold text: Älskar att slänga diagnoser på folk, får dem att knapra pills resten av livet fniss[cool][cool][cool][cool]
Oh shit nice! Känns som att jag plötsligt hittat hem!... Mina tankar spårar jämt ut och jag kan inte utföra uppgifter ordentligt i skolan för jag måste sitta och klura på varenda meningslös detalj! (eller för andra är de meningslösa) Man blir galen på det! ..Dock har det blivit bättre sedan jag började med medicin. ADD här med! [crazy]
theyo:

Vad tror ni? har ni nånsin haft samma problem?


Jag är likadan har varit så sen jag föddes. Matte är jag värdelös på, har alldrig varit bra på bild men jag är bra på att komma på idéer/bra lösningar på saker. Jag flyter ofta iväg i tankarna vilket leder koncentrations problem vilket leder till att jag ofta siter kvar och håller på längre med uppgifter som prov i skolan.
Har varit hos psykologer med min depression och dem kom fram till att jag kan ha ADD men jag gjorde alldrig klart testen för dem gjorde inget åt min depression. Jag är inne på mitt sjunde år av depression och har inte fått tag på någon som kan hjälpa mig med den.