Forumet - TÅGLUFFA

TÅGLUFFA

3283 0 19
Hejsan jo jag och en kompis tänkte dra och tågluffa.. Har lite fråger någon som vet vad ett europa tågluffarkort kostar?

Hade tänkt att besöka Amsterdam, Tyskland, Frankrike, Danmark kom gärna med lite förslag :) kanske någon erfaren som vet vad detta kommar att gå på?

Dikussion: har du tågluffat?

TACKATCKDANKE

Stavfel bjuder jag på...

Spana också in:

gunnar123:

Har lite fråger någon som vet vad ett europa tågluffarkort kostar?


Pja, köp ett InterRail-kort som gäller i tre veckor, kostar ett par tusen men man får åka det mesta utan att behöva betala extra. Untantaget är vissa expresslinjer, snabbtåg (TGV var faktiskt överdrivet billigt, men man är tvungen att boka det i god tid) och sådant. Eurostar kostar också extra (knappt en lusentapp per person), men det är tufft att åka tåg under vattnet. Ett hett tips redan i planeringsstadiet är att investera i en bra tågnätskarta (kostar runt 150 kronor), eftersom det underlättar otroligt i planeringen. Tidtabeller över hela Europa finns på http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/ [smile]

För att hålla priserna nere och för att vara säker på att få plats (både på tåg och vid logi - särskilt under högsäsong) rekommenderar jag att ni i förväg bokar så mycket som möjligt. Visserligen tappar man en del av sin frihet att åka vart man vill, men å andra sidan har man inte så mycket frihet vid pengabrist heller.

Har man inte alltför mycket pengar att röra sig med är det en klar fördel att hålla sig i de östliga delarna av Europa och gärna att man reser/bor i lite mindre städer. Att bo på vandrarhem i Schweiz är förbannat dyrt också, kan jag tillägga, så undvik det.
JAg och min familj tågluffade. blev smått besviken på frankrike då det var ganska smustigt pågatorna och så.

Och ska du tågluffa så åk för guds skull till österrike/schweiz!!Underbar utsikt verkligen, hela familjen (14, 17, 41 och 43år) tyckte det var en otrolig upplevelse. INGET DU BÖR MISSA ;)
matildalindberg:

Och ska du tågluffa så åk för guds skull till österrike/schweiz!!


Jo, det är jättefint där. Synd bara att en natts tak över huvudet i Zürich (med delad toalett/dusch) går på lika mycket som fyra nätters logi med egen toalett går på i Genua. Och Genua är också fint.
Kolla:
SJ's info om InterRail
InterRail's hemsida (prislista för kortet som gäller i hela Europa)
Backpacking.se - [love] - En massa tips, smarta saker att veta! väldigt bra sida

Kolla också Lonely Planet's hemsida (finns forum) eller boken Europe on a Shoestring - Jag gillade iaf dem, men om du kollat runt på nätet ordentligt innan så är boken inte så viktig.

Jag har en massa länkar på min laptop, tror jag, kan lägga upp dem om du vill (:

Ang kostnad: Det varierar jättemycket beroende på vad du/ni vill göra.. Det är billigare att bo i tiobäddsrum på vandrarhem än i fyrabäddsrum, t ex. Att använda vandrarhemmets kök till att fixa mat är billigare än att äta varje måltid ute.. Vissa vandrarhem har en (väldigt) basic frukost (typ flingor) som ingår i priset, vissa inte.. Att skaffa hosteling card kan ge billigare boende, och på vissa vandrarhem är det ett måste..

Men som sagt, kolla runt på nätet en massa, man hittar lätt det mesta man behöver veta.. Eller, jag tycker det känns så iaf.. [crazy]