Forumet - Tågluffning i Europa

Tågluffning i Europa

499 0 13
Undrar bara om det finns någon därute som har tips och råd för en som ska tågluffa första gången. Finns det något man måste ha i åtanke, innan, under och efter tågluffningen? Vad får man inte glömma att packa? Hur ska man tänka när man bestämmer hur man vill åka, när man väljer hotell, vadsomhelst? tipsa om platser jag bara måste besöka! osv

Spana också in:

Köp interrailkort, gäller i Europa för ett fast pris. Kolla på SJ:s hemsida! Om du inte har en kanonstor budget, satsa på att bo på vandrarhem för att hålla nere kostnaderna.
Hur stor del av Europa tänkte du åka genom? Det är ju skillnad på öst och väst, så att säga (hehe).
Ett tips är att ta nattåget till Berlin och börja där ifrån, eftersom du kan ansluta till många destinationer, samt hamna mitt i smeten "på en natt".

En jag känner höll en budget på ca 8 000, var borta i 20 dagar tror jag. Det är inte illa!

Lycka till med din resa! :)
hatsumi:

Lycka till med din resa! :)


Tack!
Vi har i ärlighetens namn inte än bestämt oss exakt hur vi ska åka, men däri ligger kanske tjusningen? ha! Vad tycker ni om min drömplan: Stockholm > Berlin > Amsterdam > Bryssel > Paris/Nice > Milano/Venedig > Budapest > Bratislava > Prag > Krakow > Stockholm
Är det för optimistiskt för 22 dagar? Vilka städer/länder kan jag skippa?

Låter betryggande att man kan komma undan med 8000, vi var oroliga för att våra 15000 inte skulle räcka.

Nervtramp:

Vilken månad åker du? Vill också. :(


Nu i juni! Inte långt kvar! Längtar galet!
louie:

drömplan


det låter väl bra! har mest erfarenhet av frankrike, och resan från paris söderut är så otroligt vacker! och så har de bekväma tåg ;)


louie:

komma undan med 8000


ja, men man får ju leva ganska snålt och bo på vandrarhem etc, men jag tror att det har sin charm! dessutom finns det SÅ mycket billiga restauranger ute i europa! inte alls sverige-priser, om man inte tvunget ska käka på Champs Élysées.

Tänk dock på att både fransmän och tyskar är DÅLIGA på engelska. Självklart kan man klara sig på kroppsspråk, men det kan vara bra om man kan lite grundläggande fraser ;) haha!