Forumet - tamponger - hur länge

tamponger - hur länge

7328 0 23

Spana också in:

limegreenfries:

Kan man ha inne en tampong under natten?


Det beror på vad det står på kartongen o vilken storlek de är. De större kan man ju ha i hur länge som helst. Står ingen angivelse. Jag brukar sova med det, inga problem. Tampongsjukan är extremt ovanlig o jag oroar mej inte alls för den. Tror de flesta sover med det, när man vant sej vid tamponger hur lätt är det o börja med bindor igen? Helt värdelöst. Så sov med det du :)
Jag använder OB, den rosa förpackningen (om jag har skitmkt mens så kan jag eventuellt använda den gröna som är lite större, men det är bara om jag vet att jag inte har möjlighet att byta på väldigt många timmar).

På förpackningen så står det att man ska byta senast var 8;e timme, dvs man kan ha inne samma tampong i 10 timmar utan att oroa sig.

Men jag har tänkt på en annan sak; ni vet när man byter tampong så stoppar man ju oftast bara in en ny direkt, kroppen kanske inte ens uppfattar att man byter - så då skulle man ju/väl kunna säga att man ju faktiskt har tamponger inne i en vecka eller hur länge man nu har mens. Förstår ni vad jag menar? Pusssss
AGAPI:

då skulle man ju/väl kunna säga att man ju faktiskt har tamponger inne i en vecka eller hur länge man nu har mens. Förstår ni vad jag menar? Pusssss


Nej, ty det kommer trevliga bakterier och börjar mumsa på både det ena och det andra efter ett tag, vilket är en av anledningarna till att man ska undvika att ha tamponger i för länge.

on topic är det tampong över natten som gäller för mig (och har varit så i fem år eller så), aldrig upplevt några problem med det. Men läs bruksanvisningen så du vet vad du ger dig in på också, du kommer antagligen inte kunna stämma OB om du råkar få TSS efter att ha haft tampong över natten, till exempel.