Forumet - Tampongfråga snälla hjälp

Tampongfråga snälla hjälp

1597 0 10
Använder tampong för andra gången i mitt liv just nu. Förra gåbgen var i somras men det gjorde så ont att ta ut den att jag varit livrädd sen dess. Då satte jag upp den ganska långt så denna gången satte jag nästan bara precis upp den men ändå inte så den sitter utanför liksom. Den känns när jag går och gör ont när jag sätter mig ner (det går iförsig över efter ett litet tag) men ifall det inte gör ont att ta ut den denna gången så är det värt det! Behöver verkligen lära mig använda för ska utomlands på påsklovet och ska tydligen ha min mens precis just den veckan. Tänkte testa primolut nor men någon säger att man måste göra gynundersökning (måste man det?)  och jag känner inte för att sitta med underlivet rakt upp i någons fejs. Är alldeles för obekväm för det. Men iallafall om det inte gör ont denna gången och jag vill fortsätta med att ”inte trycka upp den så långt”, är det okej? Alltså är det inte bra eller kan man få någon inflammation av att göra så? Lång fråga men har verkligen panik!!

Spana också in:

En tampong ska inte göra ont eller sitta obekvämt. Den ska upp, tills strängen hänger ner från slidan.  Spänn inte musklerna, utan ta ett andetag och slappna av. Du bör även ta en storlek utifrån hur mycket du blöder. Torra slemhinnor kan även orsaka att du drabbas av infektion och svamp, så tvätta enbart med ljummet vatten eller neutral olja tex kokosolja eller rapsolja
Sätt inte bara en den en liten bit, den ska hela vägen upp så att du inte känner den. Om det gjorde ont när du tog ut den så tog du nog ut den när den var för torr. Antingen låter du den sitta i lite längre, men aldrig mer än 8 timmar, eller så använder du en tampong som klarar av mindre absorbering innan den är fylld. Det finns massa olika sorter! Annars kan du kanske prova en menskopp, man kan ha i dem längre och skulle gissa att de inte alls gör ont att ta ut tack vare materialet.

SthlmsBruden;)): Du kmr inte få inflammation så länge du nt har inne den för länge. Testa att ta vaselin på den innan du stoppar upp den. O sätt in den hela vägen för du ska inte behöva gå runt o känna den. Testa o sitta ner o slappna av när du tar ut den. Hoppas nått av tipsen hjälper:) 
Obs! Nix!

Sätt inte vaselin på tampongen utan smörj istället slidöppningen. Vaselin täpper till tampongen och gör att den inte vecklar ut sig och därmed inte skyddar mot läckage. Som smörjmedel på vägen in fungerar det!