Forumet - tandläkare och lugnande medel??

tandläkare och lugnande medel??

3681 0 19
behöver dra ut en tand nu senare i veckan, var vid tandläkaren idag och skulle egentligen fått den utdragen idag men det gick inte pga fick panik och illamående och började spy rätt ordentligt

tandläkaren säger att den är för skadad för att försöka reparera/fylla(halva tanden gick typ av när jag bet i nån hård godisbit) så dom vill dra ut den istället, fick nån lergigan utskrivet som lugnande som jag skulle ta innan, hjälpte inte ett dugg och jag började må lätt illa när dom började ta fram sina verktyg osv, resulterade i att jag spydde till och slut och kunde inte precis genomföra utdragningen

har ny tid på torsdag och dom gav mig mer lergigan trots att jag sa att det inte hjälper men dom påstår att det SKA hjälpa mot illamåendet och kväljningar men jag märker inte någon skillnad på när jag tagit lergigan eller inte..

finns det inte starkare som dom kan skriva ut? [sad]

pratades om att man kan behöva in till sjukhus för att dra ut den under narkos.. [sad]
Hade liknande problem när jag var runt 9-10.

Hade väntat ut ett hål såpass länge att det inte längre gick att borra.. Enda lösningen var alltså att dra ut tanden..

Började lipa strax före varje tid i väntrummet.. [blush]
Hur som helst, fick prova olika "hjälpmedel", bland annat lustgas.. Ingenting hjälpte, jag fortsatte att vägra..

Efter många "försök", bestämde de sig att lägga upp ett schema för mig typ, jag gick dit på "lektioner" och tog ett steg i taget så att säga.. I början fick jag se bedövningssprutan, bedövningssalvan och de andra hjälpmedlen.. På nästa "lektion" fick jag känna på hur det kändes att bli bedövad i handen, därefter tandköttet.. [blush]

Sedan var det dags att dra ut den, det gick utmärkt! Minns
att de snackade hela tiden och beskrev allt i detalj om hur dom gjorde..

Därefter har jag dragit ut och/eller borrat 4-5 tänder utan problem, skräcken försvann!.. [y]

Hejdunkudde:

finns det inte starkare som dom kan skriva ut?


Som du skrev, narkos.. Det kanske inte är så dumt!?

Jag har alltid tyckt det verkar lite otäckt att bli sövd och inte veta om man vaknar igen.. Men det är jag.. [blush]
[love][love][love][love] reagerade precis likadant på allt för några år sedan, i rätt många år. pga rätt stark panikångest.
spydde ned ett par fina stövlar och en väska bl a.
ågu när jag skulle ta bort ett födelsemärke..... fick sån panik och blev helt hysterisk inombords efter ett tag och försökte resa mig upp och gå därifrån, bedyrandes att jag ångrat mig. doktorgubben ba öhh du kan inte gå hem nu, du har ett hål i låret som måste sys ihop.
hemskt. när han gått ut och jag fick sätta mig upp och systern plåstrade om mig kräktes jag på golvet.
sen när jag några veckor senare skulle dit och ta bort stygnen vägrade jag och drog ut på det jättelänge. ändå tills min förra fostermamma kom hem till mig och hjälpte mig till bilen (var utmattad av att ha kräkts hela dagen) för att åka till vårdis. jag var skakig men vresig och vrång. sköterskan reagerade på samma sätt och min fostermamma ba men isola är en gullnusse egentligen hon är bara så rädd och mår så dåligt, visst är du det nussegull och då blev sköterskan snäll. så tot hon bort stygnen på typ två sekunder.
sen åkte vi till ett missbrukshem för ungdomar pga min fostermamma skulle träffa någon personal där i sitt socjobb. vi hade knappt kommit innanför dörren innan en tant rusade fram och kramade mig och lovade att jag skulle få det så braaaaaa där. kan inte klandra henne. såg antagligen antagligen tovig, ångestig och alldeles utsjasad ut.

Spana också in:

AVEII:

Som du skrev, narkos.. Det kanske inte är så dumt!?


[sad]

tänkte mer som stesolid(fått det för undersökning på sjukhus innan), funkar mycket bättre än deras lergigan mot det.. får tandläkare skriva ut sån medicin?

har blivit sövd när jag var 7 år för en operation, mådde dåligt i nästan en vecka efteråt [sad]
Barbienele:

mhmm, jag hade tur som blev våldtagen i min sömn hos tandläkaren av en sketsnygg tjej. [ops][tard][confused]


tror inte på dig

annoyed:

Hypnos kan ge lika bra effekt som morfin enligt vissa studier. Kanske inte ett alternativ på så här kort varsel, men intressant iaf.


är inte hypnos bara massa trams? morfin är väl inte lugnande i samma grad som stesolid är väl?
Hejdunkudde:

är inte hypnos bara massa trams?


Nope, det finns till och med patienter som genomgått kirurgiska ingrepp under hypnos i stället för narkos! Det behövs fortfarande mycket mer forskning på området, men det används redan idag på vissa håll inom exempelvis tandvård. Vet däremot inte riktigt hur det ser ut i Sverige, om det över huvudtaget används inom sjukvården här. Enligt svensk lag måste man i alla fall ha en vårdyrkeslegitimation för att få utöva hypnos.


Hejdunkudde:

morfin är väl inte lugnande i samma grad som stesolid är väl?


Morfin är ju främst smärtstillande men också lugnande, stesolid är benso och främst lugnande.