Forumet - tandläkare skräck?

tandläkare skräck?

733 0 41
herre Gud, jag har tandvärk det gör så fruktansvärt ont[cry]
jag kan inte sova för smärtan är så stor. så imorgon ska jag till akuten.
jag är jätte rädd för sprutan, någon mer som har tandläkar skräck eller har haft i så fall hur blev ni av med det? det började med att jag åt godis sen kom den värsta illningen som jag aldrig någonsin känt

Image
Jag har alltid kopplat tandläkare till den roliga lilla lådan med saker som man fick välja något ur [smile] Själv är jag dock extremt spruträdd... Men sprutan lär knappast göra så ont att du kommer ligga sömnlös efter det! Se tandläkarbesöket som något positivt, du blir ju av med smärtan! Och om du ber riktigt snällt så kanske du får ta något ur den roliga lilla lådan (fick jag senast [bigsmile])

Spana också in:

Sprutan blir inte bättre utav att du spänner sig och är stel. Utan försök att andas lungt och slappna av så mycket som du bara kan i den situationen. Sprutan känns inte speciellt mycket, endast i början. Och ont gör det inte heller, känns bara väldigt konstigt och kan ge ifrån sig en aning obehag.

Ett tips är att du inte kollar på sprutan när de fixar iordning den, det kan skapa stress och ännu mer rädsla hos dig. Jag vill själv aldrig se sprutan, så blunda eller säg till om det innan.

Hoppas att det går bra!
DEMONEN:

Precis, dem skär ju fan in i tandköttet ;_; Eller, inte riktigt kanske men ändå.


osså säger dom typ "jo men den ska passa precis i din mun, bit ihop nu!" oh man bah "ÖH NEJ DIN JÄVLA TANT TA UT DEN JÄVLA GREJEN INNAN JAG KÖR UPP BORREN I DIG NÅNSTANS DÄR DU INTE VILL HA DEN!"
Min tandläkare har sagt att man ska fortsätta andas normalt o inte stanna upp just när man får sprutan!

Ett lite "knepigt" tips är att ha något i handen; tex en annan persons hand eller nån sak man kan klämma på för det kan avleda tankarna och göra en lite lugnare. Sist jag tog en massa blodprov fick jag ha en groda i handen o det funkade rätt bra.