Forumet - Tandställning eller inte? HJÄLP!

Tandställning eller inte? HJÄLP!

2325 0 21
Hej!
Jag har varit hos tandläkaren där dem konstaterade att om jag ville, så kunde jag få tandställning, men att mitt bettfel inte alls var så farligt.
Om jag bestämmer mig för att ha rälsen så måste jag ha den sammanlagt 2½ år + 1 år med plastskena.
Det är otroligt jobbigt att veta att jag ska handskas med detta i 3 år. [cry]
Visst är mina tänder lite snea, men verkligen inte så mycket att det syns, och dessutom ler jag aldrig med "tänderna" [rolleyes]
Jag vill ha raka tänder, men jag vill samtidigt inte ha rälsen i 3 år. Beslutsångest! Vad ska jag göra? [cute]

Dessutom, killar: skulle ni nobba en tjej för att hon har tandställning?
Om ni såg en snygg tjej på festen exempelvis, skulle ni tycka hon var mindre snygg om hon hade tandställning och skulle chanserna minskas att ni t.ex gick fram och pratade med henne? [sad]
Tycker ni det skulle vara äckligt/konstigt att kyssa en tjej med tanställning?

Skulle bli OERHÖRT TACKSAM för svar, eftersom jag måste bestämma mig tills på torsdag [cute]
<3

Spana också in:

Harpya:

Min går sönder och har rivit upp min tunga lite då och så, plus att mina huggtänder har åkt tillbaka en hel del, så det är nog inte sådär jättebra.


Att ha kvar tandställningen i ett år verkar mer praktiskt.
Jag föreslog detta för min tandläkare som verkade tro att jag var sinnessvag.
Min ena framtand var vriden så "framsidan" var vänd mot andra tanden, jag hade fruktansvärt överbett och för många tänder. När jag var tio fick jag först en nattskena som satt fast i baktänderna, efter det hade jag räls i under- och överkäken i två och ett halvt år sedan plastskena. Fick även dra ut två tänder.

Tog bort rälsarna när jag var fjorton eller femton. Nu har jag perfekta tänder och en liten ståltråd bakom framtänderna som ska tas ut när jag blir 20. Bästa som någonsin hänt mig.

Dessutom, passa på nu innan du blir 20 så det är gratis. De ger inte alla tandställning och kostnaden för alla mina ingrepp och ställningar gick upp över 100 000. [y]
Sinister:

Att ha kvar tandställningen i ett år verkar mer praktiskt.
Jag föreslog detta för min tandläkare som verkade tro att jag var sinnessvag.


Jo. Och jag sa även att jag ville börja med nattandställningen igen men hon sa att det inte skulle fungera mer. Det är ju inte så att jag har en hel centimeter kvar.
rosapepsiburk:

Skulle bli OERHÖRT TACKSAM för svar, eftersom jag måste bestämma mig tills på torsdag


Okej, då säger jag såhär: Strunta i vad killarna tycker! Du ska göra det DU känner för, det DU mår bäst av att göra.
Jag har haft tandställning och visst är det värt det, men jag behövde det verkligen. Det verkar inte som att du behöver det så mycket. Tandläkarna överdriver. Det är smärtsamt med tandställningg.
Var glad att du kan fixa tänderna i ung ålder och slippa gå runt med dåliga tänker senare och ångra att du aldrig tog dig i kragen och bara gjorde det. Det kommer att löna sig att ha fina tänder senare i livet än att vara rädd för en dum tandställning nu för att killen i parallellklassen kanske inte visar lika stort intresse för dig.
Och att du inte ler med 'tänderna' kanske just beror på dina tänder. Från nära vänner som har haft tandställning, har det varit en drastisk förändring och de VILL le med öppen mun för att visa ett glänsande vitt, rakt, leende.