Forumet - Tandvård katt?

Tandvård katt?

820 0 2
Har en kattunge (4-6 mån) som luktar unket i munnen. Hundvalpar luktar ju lite unket när de byter tänder så kanske det är samma här? Men annars... Ska man typ borsta tänderna på katten? Eller finns det nån mat som de kan äta som gör jobbet istället?
Kan vara tandsten. Ta hen till veterinären och kolla. Katter behöver lika mycket tandvård som hundar så de ska man egentligen borsta tänderna på. Jag borstar min katts tänder varannan dag (med en tandborste för barn 0-2 år och med veterinärköpt tandkräm ofc) på inrådan av tandläkaren som tog bort tandsten på henne och sedan jag började med det har hennes tandsten inte kommit tillbaka. PEPPAR PEPPAR
Det underlättar om en person håller i katten och den andra borstar. Efter ett tag kommer katten att vänja sig vid det. Min katt är inte förtjust i det och försöker peta bort tandborsten med tungan, men annars sitter hon stilla och är jätteduktig. I början morrade, revs och fräste hon dock. Det är bra att din katt fortfarande är liten då de vänjer sig snabbare då.