Aviseringar
Rensa alla

Tankar inför hösten - ALLA LÄSER!


Ämnesstartare

Hallå allihopa!

Som ni redan vet så kommer jag hålla i trådarna när André åker till USA i höst. Jag har lagt till alla på msn för att lättare hålla kontakten och ni som inte använder er så mycket av msn får gärna skriva det här så jag vet det. Har ni några frågor eller funderingar kring detta så är det bara fråga på! Annars kör vi på precis som vanligt!
__________________________

Jag har lite tankar och förslag på texter så jag kladdar ner dem här, så får ni säga vad ni tycker! Kom gärna med massor av egna idéer! Min önskan är att få igång ett textflöde så vi kommer ifrån att filmrecensionerna dominerar startsidan!

Återkommande serie - Drömjobbet!
Hur blir man egentligen brandman, läkare, supermodell, psykolog och veterinär? Vilken linje är bra att gå på gymnasiet, vart finns utbildningarna, när ska man söka, vad kostar det? Kommer det finnas jobb när jag är färdig, vad får man i lön? Frågorna är ju många! Min tanke är att göra en artikelserie och publicera en gång i veckan. Man kanske kan kan slå på stort och få tag på en brandman ställa frågor direkt! Jag har en bekant som snart är färdigutbildad syokonsulent som säkert kan hjälpa oss på vägen. Vad tror ni om detta? Om detta gillas, ge gärna förslag på vilka yrken vi ska ta med. Hur många?

Jag har valt fel gymnasium/linje - HJÄLP!
Rubriken är något som kommer drabba tusentals elever i höst och en liten text om hur man ska gå tillväga för att rätta till sitt gymnasieval kanske kan vara på sin plats!

Novelltävling
Det finns ju utan tvekan ett stort intresse för skrivandet bland ungdomarna här på ungdomar. Om vi sätter en rubrik ("Min första skoldag", "Mitt bästa sommarminne", "Kärlek vid andra ögonkastet") eller kanske ger fem ord som skall finnas med (t.e.x brygga, vaniljglass, sms, guldfiskminne, Bingolotto) och lockar med något fint pris så kanske vi kan få dem att skriva fingrarna av sig!

Fototävling
Om många ungdomar gillar att skriva så är det inget jämför med hur många som gillar att fotografera! Vi kan spika ett (roligt, annorlunda, knasigt) motiv och sedan se vem som tar den bästa, mest kreativa bilden!

Fredagen den 13:e
I Augusti infaller den trettonde på en fredag. Någon kanske har lust att skriva om varför det anses vara en otursdag? Eller kanske slå ihop det och göra en lista med moderna myter (otursdagen, simma efter maten, avbrutet samlag är ett bra preventivmedel... osv)

Listor
- Inför Halloween, en lista 10 superläskiga skräckfilmer
- Årets julklapp (genom tiderna, plocka ut de roligaste, bästa)
- Korkade citat (Britney Spears: "I get to go to lots of overseas places, like Canada.")
- Saker man kan göra i vardagen för att spara på naturresurserna
- Gratisnöjen
- Tips för att spara pengar/få ekonomin att gå ihop

Återkommande
- Månadskrönika, aktuella händelser inom sport, nöje, nyheter (inte nödvändigtvis alla på en gång)- Månadens "snackis"
- Veckans recept
- Månadens blogg, användare, fotoalbum, forumtråd

Nu vill jag höra vad ni tycker! Och som sagt, kom mer än gärna med egna idéer och känn er helt fria att dissa, hissa eller utveckla de förslag jag lagt fram här!


   
Citera

Hej!

Jag tycker du har kommit på många bra grejer, ingen diss här. Jag gillar novelltävlingen mycket, bra idé!

Vore kul som du säger att få igång texterna så det blir lite mer liv på sidan. [smile]

För ett tag sedan var det lite snack om att ha någon slags tv-text. Jag kommer inte ihåg vad som bestämdes men nu när jag tänker på det tycker jag faktiskt mycket om idén. Jag skulle kunna tänka mig att skriva ihop en liten "detta bör du inte missa på tvn denna veckan"-text som kanske kan läggas ut varje måndag eller nåt.

Texten om fredagen den 13 är jag också riktigt pepp på att göra!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag tycker det ser jättebra ut [bigsmile] Novell- och fototävlingen skulle säkert bli a big hit, och återkommande texter och teman har vi ju pratat mycket om att ha. Då blir det ju textflöde på ett annat sätt också!

Många bra idéer som vi säkert kan göra mycket av i höst! [bigsmile]


   
SvaraCitera

Låter väldigt bra! Det skulle sannerligen vara kul om det gick att ordna intervjuer eller liknande (jag förstår dock att det kan vara svårt att organisera). För jag kommer ihåg att det var väldigt roligt läsa till exempel intervjun med Joshua Radin. [smile]


   
SvaraCitera

Det här låter mycket bra, speciellt själva tanken och önskan att

Alexandra Algerydh:

få igång ett textflöde så vi kommer ifrån att filmrecensionerna dominerar startsidan!

Novelltävling och fototävling kan nog bli mycket populärt, och novelltävlingen kan säkert vara ett bra sätt att få igång de som kanske skulle vilja skicka in nån slags text hit men som behöver en större motivation, typ en tävling, för att ta tag i det. Och det är ju kul! Men vem/vilka tänker du ska bestämma vinnaren då, någon/några av oss i redaktionen?

Texter om jobb, skola, gymnasievalsproblem och sånt låter också som en grymt bra grej och det är säkert sånt som många vill läsa om. För det här med jobb och skola rör ju alla på något sätt och det finns säkert hur många olika spännande artiklar som helst som vi skulle kunna skriva inom det ämnet. Jag kan gärna skriva en text om folkhögskolan, om folkhögskolelivet, folkhögskolestudier och helt enkelt varför man bara inte borde missa att gå på folkhögskola [smile]. (Dock kanske inte en sådan text passar så bra under hösten eftersom det är till våren man söker.)

Bra förslag som gör att man blir mer skrivsugen och taggad inför höstens skrivande [bigsmile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Precis som många redan har skrivit låter det riktigt bra!

Håller också helt med Amy om att tävlingar skulle sitta fint. Finns säkert många talanger där ute!

Jag hoppas kunna bidra med en text om gymnasievalet och drömjobbet. Sitter just nu ensam i en lägenhet i Arvidsjaur och ska börja på flyggymnasiet här uppe redan imorgon... [tard]

Kanske har jag lite nyttigt att säga om det under de kommande veckorna! [bigsmile]


   
SvaraCitera

Som alla andra har sagt låter det riktigt bra! Jag hoppas att jag kan bidra med någon hjälp. : )


   
SvaraCitera