Forumet - Tankar om feminism

Tankar om feminism

1632 1 25

Jag tycker de flesta som kallar sig feminister är dumma i huvudet, trotts det så kallar jag mig feminist. Jag tycker det är orättvist att enbart dessa röster ska tala om feminism, därför så höjer jag även min röst. Feminism handlar inte om att göra män till mer mänskliga, och sentementala. Feminism handlar inte om att göra kvinnor mer manliga. 

Feminism handlar om att öka statusen och respekten för feminitet i samhället. Ska det vara så svårt att förstå?

När feminismen är klar med sitt projekt så kommer inte världen vara mindre grym och hemsk. Feminismen är nämligen oerhört mycket mer radikal än så förstår ni. 

Spana också in:


Nachac: Nej, feminism handlar om att att jämställa kvinnor och män.
Mer specifikt handlar det om en samhällsanalys som bygger på en tro/ett erkännande att kvinnor och män i dagens samhälle är fångade i könsroller, där den manliga är överordnad den kvinnliga, vilket gör nämnda samhälle till ett patriarkat. Utifrån denna analys vill man frigöra sig från dessa könsroller, eller åtminstone jämställa dem, beroende på vilken inriktning av feminismen man ansluter sig till.

kulturmarxisten: Jag ser maskulina och feminina värderingar som en delar i en androgynitet, delar i något som tillsammans blir en helhet. Likt yin och yang i taoismen.
Okej. Jag ser det som ett stort spektra av egenskaper och intressen som del av det androgyna och att tänket att uppdelningen i yin och yang är destruktivt eftersom vi då ej kan förverkliga oss själva fullt ut och leva ut vissa av våra sanna egenskaper och intressen.

kulturmarxisten: Feminism handlar om att öka statusen och respekten för feminitet i samhället.
Inte feminism i allmänhet. Särartsfeminismen kanske handlar om det. Men den är ganska omodern. Men, narligtvis: de egenskaper som har fått etiketten feminina kommer att bli mer tillgängliga även för män att utöva i ett jämställt samhälle, så därmed kanske du får samma effekt i alla fall - de mjuka egenskaper som kallats feminina får mer plats i samhället och utövas av alla i stället för enbart kvinnor

Chibibbi:
Nej, det är jag inte. Jag sade inte att jag höll med, utan påpekade att det inte var så sympatiskt sagt av honom och använde mig utav ironi för att få fram budskapet. Sedan lade jag till en parentes, just för att specificera att jag inte menade något illa och för att förtydliga min intention.
LÄGG NER!