Forumet - Tankar om USA:s vapenlagar

Tankar om USA:s vapenlagar

1522 1 18
Jag kan ha en förståelse för varför man har de vapenlagar man har i USA och hur förenligt det är med de principer på vilket landet vilar eller iaf skulle önska sig vila, med maktdelning och en återhållen federal stat osv.

Dock så står det tämligen klart att det är ett väldigt dyrt pris man betalar för det, det finns klart mycket mer nytta att finna i en ganska rejäl tillbakarullning av dessa rättigheter, möjligen att man kan ha ett begränsat antal och till typ avgränsade vapen om man är en licensierad jägare.

Men det är överlag inte en fråga som håller mig vaken om nätterna direkt.

Spana också in:

Det är djupt inrotad i amerikansk kultur att ha rätten att bära vapen. Och en del av konstitutionen. Att förbjuda folk från att ha vapen i USA vore som att göra det helt fritt för alla att bära vapen i Sverige, det kommer aldrig att hända.

Däremot bör man ju se över regelverket för hur det ska ske. Man kanske kan göra en personlig bedömning hos människor ifall dom är psykiskt kapabla att bära vapen. Kanske förbjuda dömda brottslingar att bära vapen. Att införa tvång på att ha det bevarat i ett säkerhetsskåp så inte vem som helst kan komma åt det.

Något måste man göra.
Jag tror som någon ovanstående skrev att deras vapenlagar är väldigt inrotade i den amerikanska historian. Man kan inte riktigt jämföra det med de svenska vapenlagarna då vi historiskt sätt aldrig haft lika lagar i det moderna Sverige. Dock så är det ju problematiskt med att i princip vem som helst kan köpa vapen och ändå försöker man bekämpa kriminaliteten. Jag tror inte att 70 och 80 talisterna från USA och då speciellt republikaner kommer att ändra sin syn på vapen lagar därför borde man satsa på en bredare utbildning angående vapen och dess användning och att det i stota hela kommer gynna samhället om inte vem som helst kan få tag i vapen.
Vansinniga. Herregu. Om det vore så väl att folk lät sina vapen vara och endast sköt på folk som försökte döda dem, men nä. Det går inte att lita på att alla har ett bra omdöme, när det gäller någonting. Det är väl lite som med droger, de som redan är missbrukare mår värre av alla lagar i och med att de blir straffade istället för att få vård men det blir ju färre missbrukare än vad det hade blivit om det vore lagligt. Så ja, det finns för- och nackdelar med allt. Världen är så fucked up.