Forumet - Tankenöt?

Tankenöt?

142 0 14
Hur många studievägledare kan rimligen i sin ungdom ha sagt till en studievägledare att de i framtiden ville bli just---> studievägledare????????

Eller

Hur många som jobbar på Arbetsförmedlingen har själva varit arbetslösa och gått dit, pratat med någon som jobbar där och sagt att de vill ha ett jobb på Arbetsförmedlingen????

Låt fantasin flöda![cute][love]

Spana också in:

Hell_man:

förstår inte kopplingen?


Alltså, många jobb är det ingen som önskar sig att vilja ha. Till exempel hyttstädare på färjor, jag är säker på att det är ingen som någonsin tänkt att "nä jävlar, jag skall göra karriär i hyttstäderi!" utan det är situationer och omständigheter som har gett dom jobbet. Ett jobb som många inte ens tänker tanken på att bli är lärare, det är ett sorts reservyrke för dem som inte vet vad dom vill bli.

NEMO:

Liknande är jobb ingen faktiskt "vill" ha, det är jobb man nöjer sig med för att man inte kan få nåt bättre.


Detta argument är också något man kan applicera till frågan. Min käre mor är studievägledare, och hon började jobba på sas, den skulle hon bli textillärare och nu är hon studievägledare. Alltså...

Vissa vägar väljer man inte själv att gå

Utan det är omständigheterna som styr.
Hobzii:

Alltså, många jobb är det ingen som önskar sig att vilja ha


jag förstår precis vad du menar och givetvis är det så i många fall, jag håller dock inte med dig om det där med lärare det minsta!

Det jag menade med tråden är att det givetvis är 0 personer som sagt till en studie... att de vill bli studevägledare, samma sak med dem som jobbar på arbetsförmedlingen.. Jag tycker dock att det är en rolig tanke, men jag förstår på ett ungefär hur du tänker