Forumet - Tappat sexlust! HJÄLP SNÄLLA

Tappat sexlust! HJÄLP SNÄLLA

1700 1 21
Hejsan!
Är en 15 årig med Tvångsyndrom och skit många sexuella tvångstankar, är dessutom deprimerad. Jag får aldrig morgonstånd när jag vaknar och jag har det svårt att få stånd. Jag höll på med en tjej förut och jag kunde typ bara få halvstånd och lite mer. Har varit såhär haft tvångstankar i7 månader nu typ. Jag var inte såhär förut, snälla hjälp mig!! Vad ska jag göra? Jag brukar dessutom gå till psykolog men det hjälper inte så mycket.

Jarps: Ser inte direkt vad som är problemet med detta, du är ju bara 15 år. Kan tycka att det är en väldigt tidig ålder att ha sex, antagligen är kroppen inte riktigt redo och inte hunnit vänjt sig än.
Jag har varit redo sen 13 års åldern. Jag var kåt som ett djur när jag var 13, nu har min sexualitet minskad OTROLIGT. Jag kan bara få stånd av tjejer som jag tycker är SKIIT attraktiva annars är det svårt. 

Spana också in:
JonasP: Jag har varit redo sen 13 års åldern. Jag var kåt som ett djur när jag var 13, nu har min sexualitet minskad OTROLIGT. Jag kan bara få stånd av tjejer som jag tycker är SKIIT attraktiva annars är det svårt.

Sexlusten går lite upp och ner i livet, sen upp igen.


Tickstart: Depression är väl inte en sjukdom. Lika lite som fetma är en sjukdom.
Depression är utan tvekan en sjukdom.

Tickstart: Depression är väl inte en sjukdom. Lika lite som fetma är en sjukdom.
Hur sjutton tänker du nu? Förklara.

Ot: Jag tycker att du ska ta upp problemet hos psykologen. Att du inte känner att du blir hjälpt riktigt. Ni kanske kan hitta nya riktlinjer. Jag är rätt säker på att din minskade sexlust beror på depressionen och ångesten du upplever. Men, det kommer inte alltid vara så!

Tickstart: När jag läser om det så framgår det att det är en sinnesstämning och ingen sjukdom som bipolär sjukdom eller parkinson eller mässling.
Man kan vara deprimerad i form av en tillfällig sinnesstämning ja. Likt som man kan vara glad, ledsen, upprymd eller irriterad. Men man kan också vara SJUK i depression. Då går man med konstanta symptom som nedstämdhet, hopplöshet, självmordstankar, brist på ork etc länge. Tycker du det är friskt att vissa kan ligga i sängen i en vecka i streck för att de inte har ork och motivation att ta sig upp? Tycker du det är friskt att konstant känna sig värdelös och att det inte finns någon annan utväg än självmord? Intressant att du tar upp bipolär, vilket klassificeras av att man pendlar mellan depression OCH mani. Förstår inte hur du kan tycka det ena är en sjukdom medan det andra inte är det när depression ingår i det du kallar sjukdom. DESSUTOM sker det fysiska saker vid depression som ytterligare styrker att det är en sjukdom, som att transmittorsubstanser i hjärnan förändras. Serotoninnivåerna spelar en särskild roll och de är ovanligt låga vid depression. Detta måste man använda medicin för att stabilisera. Så snälla, kalla inte depression "inte en sjukdom" igen, det är respektlöst mot oss som genomlider detta.

Tickstart: "då" = nu, på nåt konstigt vis. Ungefär som att säga "då vet jag det" när någon säger åt en
Alright. "Det som inte syns finns inte" är ett uttryck som beskriver rätt bra hur mycket av psykisk sjukdom setts på och fortfarande till viss del ses på. Det är mycket värre med cancer trots att ex. schizofreni kanske är ett minst lika stort lidande om inte mer. Det är därför jag tyckte det var respektlöst att kalla det inte sjukdom, för det kändes som att stampa på det som det så många gånger stampats på. Psykisk ohälsa är ett så stort lidande för många. Men jag antar att det mest var ogenomtänkt uttryckt.
Det går att få hjälp med, även om det inte känns så. En psykolog är det viktigt att man litar på och känner att man får ut någonting av. Var inte rädd för att byta både psykolog och psykiater om de ej känns bra.

Ang inläggen ovan: Synd dock att så många missbrukar begreppet depression. Det hjälps ju  absolut inte av att folk pissar på klinisk depression heller.