Forumet - Tar Sverige in för mycket INVANDRARE?

Tar Sverige in för mycket INVANDRARE?

11760 0 607
Jag vet inte om en poll redan gjorts om detta.

Som det ser ut i dag i Sverige måste vi ta in invandrare. Men att placera alla på samma ställe är ingen vidare genomtänkt aktion, de måste integreras på bättre sätt.
Vi bör också se till att Sverige gynnas MER av dagens invandring, dvs ta in ARBETSKRAFTINVANDRING, folk med hög utbildning. Sen gäller det att arbeta på diskrimineringen, de får inte diskrimineras om de har en hög utbildning. Att vara legitimerad läkare och sen börja som städare är väl inget vidare. Man kan tänka sig att deras utbildning i vissa fall inte kan mäta sig med en Svensk sådan, men i så fall är det väl bara att göra ett omprov eller undersökning av nåt slag?

Hur som helst; Tar vi in för mycket invandrare?

Jag tycker att vi tar in mellan lagom och lite för mycket. Som det ser ut idag.

Spana också in:

Tror att vi är för dåliga på att omsätta den enorma resurs som invandrare är.

Vi borde slopa vissa kollektivavtal och se ett härligt prisras i många branscher, som till exempel byggbranschen. I förlängningen tjänar vi ALLA på det.

Förr eller senare kommer det visa sig att invandringen har varit väldigt positiv. Jag tror vi är i en övergångsfas bara. Hastiga och stora förändringar orsakar alltid en del problem i början.
Jarkad:

Vi tar in lite för lite (Du röstade på detta alternativ)


Eshara:

Det vi behöver är en kontrollerad arbetskraftsinvandring och hårdare lagstiftning kring medborgarskapsgrejen.


Kanada-style... ta in såna som jobbar med de vi behöver...

Lite skumt känns det, men jag bryr mig egentligen inte. Bara landet funkar och dom inte tar bort min Mexicana-micropizza från Felix så är jag rätt nöjd.
Jarkad:

Nja, lite för mycket kanske (Du röstade på detta alternativ)


Jarkad:

Vi bör också se till att Sverige gynnas MER av dagens invandring, dvs ta in ARBETSKRAFTINVANDRING, folk med hög utbildning. Sen gäller det att arbeta på diskrimineringen, de får inte diskrimineras om de har en hög utbildning. Att vara legitimerad läkare och sen börja som städare är väl inget vidare.


word. [smile] Vi verkar ta hit folk hursomhelst men de som verkligen kan något, har en bra utbildning och ett högaktat yrke avfärdas som om de inte skulle räcka till. En läkare borde lätt kunna komplettera upp det lilla som fattades för en svensk läkarlicens.