Forumet - Tar tjejer illa upp av lättklädda karaktärer i spel?

Tar tjejer illa upp av lättklädda karaktärer i spel?

2223 1 44
Om ni spelar ett spel där huvudkaraktären eller bikaraktären en tjej som visar rumpan, väcker det anstöt hos er då? Om ja, varför? Eller är det så att ni bara störs av det om spelet har ett seriöst upplägg? Det här är ett hett ämne inom spelvärlden, men det är inte ofta man ser en faktiskt diskussion om vad det är som gör att tjejer känner sig förolämpade eller ovälkomna när de spelar med en sådan här karaktär.

Det ska tilläggas att hon har en ganska kaxig personlighet och käftar tillbaka mot sin boss (som är en kvinna) under uppdragen när hon inte ä nöjd med något.

Ett annat tillägg jag kan göra är att jag inte skulle ha något emot att spela ett spel där en halvnaken kille sprang omkring. Jag skulle bara tycka det var roligt, men det är bara jag det.

GPNE08-295.png

GPNE08-251.png

GPNE08-388.png

GPNE08-662.png
en hel del på en viss del av det feministiska spektrumet skulle säga att det är en del av  den sexuella frigörelsen från patriakatet att få klä sig hur man vill. t.ex så finns det kvinnor som under feminist demostrationer visar brösten för att visa att man ska få klä sig hur man vill. Ur det perspektivet så kan man nästan gå så långt att säga att det är sexuellt objektifierande att säga hur andra ska klä sig.

Anledningen till att jag tycker att det är fel är att man utsätter andra för nakenhet den inte bett om och kanske inte vill se.

kontentan är att det är att bilden är inte fel i sig, men att karaktären borde få valet att klä annurlunda om spelaren vill.


winei001: en hel del på en viss del av det feministiska spektrumet skulle säga att det är en del av  den sexuella frigörelsen från patriakatet att få klä sig hur man vill. t.ex så finns det kvinnor som under feminist demostrationer visar brösten för att visa att man ska få klä sig hur man vill. Ur det perspektivet så kan man nästan gå så långt att säga att det är sexuellt objektifierande att säga hur andra ska klä sig.

Anledningen till att jag tycker att det är fel är att man utsätter andra för nakenhet den inte bett om och kanske inte vill se.

kontentan är att det är att bilden är inte fel i sig, men att karaktären borde få valet att klä annurlunda om spelaren vill.

Det där är en upplåsbar dräkt, den vanliga ser ut så här:

Dolphin2011-06-1300-17-52-37.png

Spana också in:


Chickwithgun: Tycker det är underligt att tjejerna får rösta om hur de upplever det och killarna om hur rumpan ser ut. Det borde stå för båda könen. För övrigt bryr jag mig inte så mycket om klädseln, så länge man inte blir betraktat som ett objekt av det antal trångsynta människor som bär på den åsikten.
Fast det är ju så att killar ofta inte har något emot att titta på en blottad rumpa. Därför ville jag veta specifikt vad tjejer tycker om det.

Och man kan bara ha tio alternativ i pollen, så den begränsningen gjorde att jag inte kunde ställa frågan om hur rumpan ser ut till tjejer.

Hur tycker du den ser ut?