Forumet - Tasers och/eller pepparspray i händerna på svensk polis

Tasers och/eller pepparspray i händerna på svensk polis

3039 0 19
Varför använder polisen i sverige inte icke-dödliga medel? Eller varför får inte polisen i sverige göra det? På vilket sätt är det värre att ha minst ett icke-dödligt alternativ (ok, pepparspray eller taser kan döda, men chansen för det är ju oändligt mycket mindre än ett skjutvapen) än att inte ha det? För mig är det fullkomligt bananas om förekommande polisskjutningar som kunde lösts med antingen pepparspray eller taser. Enda gångerna jag läst om att polisen har använt pepparspray har varit mot kamphundar... Förstå mig rätt nu, jag förespråkar inte mer användande av våld, jag förespråkar mer användande av icke-dödligt våld än av dödligt våld. Varför ska en person med kniv skjutas när hen kan oskadliggöras med en taser?


Vad tycker ni om att låta polisen använda pepparspray och/eller tasers mot personer? Negativa och positiva konsekvenser?


Hjärta

Ska polisen få använda tasers och/eller pepparspray mot personer?

Senast ändrad 16 May 2014, 14:06 av André Vifot Haas

Storchen84:

Rullar ögonenHjärta
För att vara lite seriösare än innan. Jag är starkt för Tasers. Tar vi t.ex. husby-fallet, så hade det slutat (med största sannolikhet, om inte offret trillat och slagit i huvudet i glasbordet och senare avled) så perfekt det hade kunnat. Tycker det är helt efterblivet att inte ge tasers till polisen.

Dock så blir det bara en fråga om tid tills någon avlider efter att ha blivit skjuten av en taser och trillat olyckligt.

Spana också in:

Polisen använder redan pepparspray. Anledningen till att det inte används istället för vapen vid vissa tillfällen beror på att det inte är kraftigt nog. När det kommer till tasers så tycker jag också att polisen borde ha tillgång till det, men då tasers som man kan skjuta med på avstånd, taserguns.

Kronotomi: Hur menar du att pepparspray dödar?
Pepparspray kan man väl få allergisk chock/reaktion av, även om det är extremt sällsynt (eller?), medans taser kan vara livsfarligt om man har något hjärtfel.

Greken: taserguns
Dessa jag tänker på också, kom bara inte på det när jag skapade tråden, o när jag googlade taser fick jag fram även taserguns.

Rödingajäveln: De fick nyligen ändrade regler kring pepparspray just för att den missbrukas så grovt av polisen
Är ju det som är risken med sådant, men hur klen tröst det än är så känns det ändå som en liten tröst att hellre pepparspraya en gång för mycket än att döda/nästan döda med skjutvapen... Fan vad det tog emot att skriva det, men ja...


Hjärta

Storchen84: Är ju det som är risken med sådant, men hur klen tröst det än är så känns det ändå som en liten tröst att hellre pepparspraya en gång för mycket än att döda/nästan döda med skjutvapen... Fan vad det tog emot att skriva det, men ja...
Absolut. Problemet är väl just att det inte görs istället för att skjuta eller slå utan att de slår och skjuter lika mycket men dessutom nu också pepparsprayar. Galen