Forumet - Tatuering på thailändska.

Tatuering på thailändska.

1617 0 8
Hejsan alla fina! Jag har länge funderat på att tatuera in de fyra elementen (dvs jord, eld, vatten, luft) längs fotens kant. Jag vill göra dem på thailändska, och har hört från många håll att man verkligen ska kolla upp så att man fått rätt "symboler" då vi svenskar (iallafall inte jag) kan se det. Vill så klart att min tatuering är rätt! Så, till första frågan.

Är det någon här som kan thailändska som kan skriva: Jord, vatten, eld, luft med symboler?
Och vet ni någon sida man kan kolla upp så det är rätt?

Hade varit super! Tack så mycket så länge! [bigsmile]

Spana också in:

Varför jag vill ha det på thailändska eller varför jag vill ha det överhuvudtaget?

Thailändska just för att jag älskar thailand, å deras symboler är så grymt fräcka! Och varför jag vill ha det är för dess betydelse. De olika bägarna, vatten=känslor, emotioner osv. Det helar och renar. Elden symboliserar kraften, livet, energin. Jorden symboliserar stabil, hård och pålitlig. Och luften symboliserar intelligens och kommunikation.
Alltså, vill du skriva de svenska orden på thailändska bokstäver eller vill du skriva thailändska ord med thailändska bokstäver eller hur vill du nu ha det?

Bäst är nog att kolla om det finns en thailändsk modersmålslärare i närheten där du bor. De borde kunna hjälpa dig att förklara hur man skulle översätta de klassiska elementen till thailändska för att det ska få rätt innebörd för dig.

Men var klar på att varje språk är grundat i en kultur och olika kulturer har olika referensramar för olika begrepp.