Forumet - Te-sällskapet

Te-sällskapet

19009 7 641
Te väcker starka minnen från min barndom.
När jag var liten gick jag under flera somrar på kollo (alltid samma kollo). Där var det tradition att alla tillsammans samlas innan läggdags i ett sovrum för att dricka te och äta en smörgås.

Rummens inredning var gammal och enkel precis som i filmen ondskan. Två ibland tre våningssängar, varsina sovlampor, en bokhylla, ett skrivbord och några garderober.

Hade vi skött våra morgonrutiner (bädda sängen, skura golvet, vigt våra kläder o.s.v) så slapp vi sitta på det kalla trägolvet och istället hoppa upp i våra sängar allihopa. Det var en magisk känsla att få sitta där.

Första dagen kom man dit med en klump i halsen. Men när jag åkte därifrån fick jag hålla tillbaka tårarna. Vart man än vände sig så hade man alltid en vän. Det var aldrig några slagsmål eller något sånt. Vi kände oss som bröder och systrar som vuxit upp under så många år..

Idrott uppmuntrades. Fotboll, simning, rodd, volleyboll, badminton och friidrott. Vi arrangerade flera olika slags turneringar. Både mot andra kollon och inbördes.

Sammanhang 2.
Min "topp 3 lista"
1. Vaniljte.
2. Äppel & kanel.
3. Körsbär.

Spana också in:

Är tepretto och dricker bara... te. Neutrala, osmaksatta teer. Tycker att teer som smaksatts med frukter och bär och sådant är äckelpäckel.

Favoriterna är svarta indiska teer - Darjeeling, Assam Nilgri. Har inte riktigt fastnat för grönt te, förutom ett - Gunpowder.

Har även ett Yogi-"te" som jag dricker rätt mycket. Det innehåller inga teblad utan bara bark och grejor, så det är väl inte riktigt rätt att kalla det för te. Smakar svartpeppar, kanel och andra starka, goda kryddor. Ska dock tillagas och bryggas i sisådär två timmar, så dricker det inte så ofta som jag vill.
Capture:

Har även ett Yogi-"te" som jag dricker rätt mycket. Det innehåller inga teblad utan bara bark och grejor, så det är väl inte riktigt rätt att kalla det för te.


Det behöver inte vara te blader för att vara te,
finns olika bark teer, blomster teer och massor med ört teer.


Gillar att dricka trädgårds te,
man gå ut i en trädgård och plockar
lite äppelblad, svartvinbärsblad, mynta och citronmeliss.
Värmer vatten men det får inte koka,
låter svalna lite och häller på bladen,
får dra i 2-3 minuter. Mycket mums.