Forumet - Tecknad film om hur bankerna styr världen

Tecknad film om hur bankerna styr världen

396 0 26
Läste detta på NordiskUngdom.se precis.
"Nordisk Ungdom vill passa på att tipsa om en tecknad film på youtube. Det är en otroligt intressant, välgjord och framförallt rolig film som på ett tydligt sätt förklarar bankernas makt. Filmen är ett måste för alla som vill förstå varför världen ser ut som den gör."

Riktigt bra film i mina ögon :)
Se den! :)

Spana också in:

Gjorde lite research om vad som sägs i filmen. Bland annat om hur dom i filmen påstår hur en bank köpte England, banken ägdes utav Nathan Mayer Rothschild och hans familj (som var judar).... grunden till det påståendet som dom gör i filmen kommer från en fransk anti-semitisk broschyr från 1846 som påstår samma sak som dom gör i youtube klippet...
Så där sjönk trovärdigheten ganska rejält och kanske därför den blev populär på Nordiskungdom.se.
Sen blir det ju inte bättre av att påståendena i filmen som cirkulerar kretsar runt konspirations teorier som "new world order" osv. [rolleyes]
så väldigt värdelös "fakta" film.
Hampie:

Rätt söt. Nordisk ungdom är dock rätt osöta, och sysslar mest med trams.


Slightly off-topic: Jag vet att man får länka och annonsera lite halvt om politiska grupperingar och evenemang, men var går gränsen mellan det och att vara politisk reklamanvändare? Om du kollar TS inlägg så är det ENDA denne gör diverse reklam för nationell och nordisk ungdom.
acadi:

Så banker och ränta är helt plötsligt något positivt?

JAKs system fungerar helt klart. Systemet med ränta och en centralbank fungerar helt klart inte. Titta bara på finanskrisen.


Nej, men JAK är knappast lösningen på problemet. Men ni är ju inte antikapitalister utan vill bara ha en snällare form av kapitalismen, så förstår varför ni gillar det.
Rödingajävel:

Nej, men JAK är knappast lösningen på problemet. Men ni är ju inte antikapitalister utan vill bara ha en snällare form av kapitalismen, så förstår varför ni gillar det.


Bankerna ska ha som roll att förvara pengar och andra värdeföremål. Inte att skapa pengar av tomma intet och ta ränta på det. Det är stor skillnad. En bank som är som shurgaurd är inte ett problem. Det är när spekulationer och annat fuffens börjar som problem uppstår. En tillbakagång till byteshandel är knappast önskvärd.

Filmen är till för att visa problemen med bankerna och en spekulativ finansmarknad.

När folk i väst inser problemen med bankerna så kommer våra gator se ut som Kairos. När vi är inne på ämnet rekomenderar jag att googla the bernanke riot.
acadi:

Bankerna ska ha som roll att förvara pengar och andra värdeföremål. Inte att skapa pengar av tomma intet och ta ränta på det.


Bankerna bestämmer väl sin affärsidé själva? Är du inte nöjd med vissa banker så finns det banker som passar in på dina krav. Bli kund där!
acadi:

Bankerna ska ha som roll att förvara pengar och andra värdeföremål. Inte att skapa pengar av tomma intet och ta ränta på det


Fast det är ju nödvändigt för att vi ska kunna låna pengar. Vill du bara ha förvaring kan du ju lägga pengarna i madrassen eller ett kassaskåp hemma.

acadi:

Systemet med ränta och en centralbank fungerar helt klart inte. Titta bara på finanskrisen.


Vad är det som inte funkar med en centralbank? Vem skulle ta över deras roll i så fall?

Finanskrisen grundade sig till stor det av att bankerna gav lån till folk utan inkomst nog att betala tillbaka lånet. Sedan packades flera lån ihop för att sedan splittras upp i nya delar. Detta upprepades ett flertal gånger tills man hade paket med många små delar av olika lån. Så pass små och många att ingen riktigt viste vad som fanns där, och på så sätt missbedömde man risken och satte för låg ränta.

Ett flertal banker resonerade fel vilken i sig fick förödande konsekvenser. Det har inget at göra med att systemet med ränta och centralbank inte skulle fungera.
Marmoth:

Bankerna bestämmer väl sin affärsidé själva? Är du inte nöjd med vissa banker så finns det banker som passar in på dina krav. Bli kund där!


Det är svårt att bryta sig loss från banksystemet. Det är bankerna som producerar våra pengar. Hela våran ekonomi bygger på banksystemet. Jag hade gärna skyddat mig ifrån finanskrisen, men det är svårt att separera sig helt. Som kund på JAK slapp jag dock oroa mig för mina besparingar, de är alltid trygga.

@Horrorshow

Såg du filmen? Alla pengar som finns i det nuvarnde systemet är lån. Det finns ingen substans bakom dem. Eftersom vi har ett system med ränta betyder det att någon skapade pengar ur luften och alla tvingas betala ränta på dessa låtsaspengar. Om vi tog bort alla räntekostnader skulle vår ekonomi må mycket bättre. Inflation är ett problem som uppstår när pengar skapas från luften. Om alla pengar hade uppbackning så skulle inte våra pengar konstant bli mer värdelösa.
en bra artikel om banker och ränta.