Forumet - Tegan and Sara

Tegan and Sara

193 0 29
Såg dem igår på Kulturmejeriet i Lund. "Förbandet" gjorde mig lite smått opepp på tillställningen, men när flickorna och bakgrundsbandet entrade scenen visste man att man inte skulle bli besviken. En aura av charm spred sig snabbt. Så karismatiska och underbara söta flickor. Från Kanada.
De satte igång och spelade. Kraftfullt, emotionellt. Kärlek. Fin gemenskap i publiken förutom ett hybris-infekterat fyllo som kastade ur sig någon halvt olämplig kommentar, men inte så att det störde speciellt mycket. Väldigt fin kommunikation annars publik/artister emellan. Vissa låtar var lite halvtråkiga, men inte för den sakens skull dåliga. Eftersom jag tidigare inte lyssnat på Tegan and Sara kände jag inte till några av deras låtar, men de fastnade som flugpapper på amygdala. Några ackord och harmonier gav mig gåshud och eufori, fick mig att sjunga med i falsett i stämma när de övriga i publiken (människohavet framför scenen) sjöng med exakt i texten till följd av att ha lyssnat in sig till skillnad från mig. Ingen klagade på min subtila stämsång, så jag antar att den var helt ok. Dansade loss under de ösiga partierna.
En sak är säker, och den är att jag måste få tag i mer musik av de här tjejerna. Pusspuss.

Någon mer som var där eller har hört dem live? Tips på bra album?
Mawns:

Coolt, visste inte att du fanns här nere.


Vi får ses någon gång. [wink]

Mawns:

Hade tänkt gå och se dem mest för att de är söta, men hade minderårigt besök så fick stanna hemma och spela skräckspel istället.


Bull.

Mawns:

Hur kommer det sig att du gick dit?


Fick tips av en nära vän, och jag var då instant jättesugen på "något sådant"/"kanske upptäcka något nytt" och extatiskt nog fyllde det upp förväntningarna flera gånger om.

Spana också in:

Hänskapt:

Fick tips av en nära vän, och jag var då instant jättesugen på "något sådant"/"kanske upptäcka något nytt" och extatiskt nog fyllde det upp förväntningarna flera gånger om.


Fint! Det är så man ska göra. Stannade du på Pastor Wibergs efteråt eller stack du hem?

Hänskapt:

Vi får ses någon gång. [wink]


Vet inte om jag vågar du kan vara gammal pedogubbe som tänder på nittonåriga pojkar [blush][blush]
De är mycket bra ja, har dock ej sett dem live.

IMO är alla deras album bra, men på olika sätt.

This Buisness of Art - Höstmysig med mycket akustiska gitarrer, men det betyder inte att det är segt. Låtar som Freedom och All You Got är relativt svängiga. Vissa låtar kan kännas tråkiga vid första lyssningen, men de växer. My Number är skivans bästa låt.

If It Was You - En del höstmys här med, men mer sväng generellt sett. Det finns både lugna låtar som Terrible Storm, Want To Be Bad och svängigare låtar som Time Running, I Hear Noises och Monday Monday Monday. Bästa låten är Living Room.

So Jealous - Deras mest kända album, skulle jag tro. Dock är det nog det album jag gillar minst då det är minst varierat. Det är mycket gitarrpop här, bra sådan visserligen, men de har haft bättre stunder. Titelspåret är väl det som sticker ut mest. Här finns även deras hit Walking With A Ghost.

The Con - Blandningen här är ganska intressant. Dels är det en tillbakagång till det mer akustiska med låtar som Call It Off, Knife Going In, Floorplan osv och lyckas med att inte göra det tjatigt pg a bra detaljer. Dessa låtar växer dock efter några lyssningar, inget man kanske gillar direkt. Sedan finns det mer poprockiga låtar som titelspåret, Nineteen, Hop A Plane. Back In Your Head är en kategori för sig med sin catchiga pianoslinga.

Sainthood - Deras senaste album, och jag antar därför att de spelade en hel del därifrån. På Hell och Northshore visar de en relativt rockig, ösig men ändå mörk sida. Annars är det fullsmockat med catchig indiepop med härliga melodier, varav mina favoriter är Someday och On Directing.

Sådär ja, hoppas det var till någon hjälp.
internet:

mja, jag vet många som var där bara för klubben, electropretton som ville svänga sina lurviga till legobeat. var fett. fast jag var otaggad, mycket strul med: förfesten.


aha [crazy] fan att du skulle ha problems med i bilden

Insert name here:

Sådär ja, hoppas det var till någon hjälp.


tack ja [smile]
jag ska kolla in någon av de andra än sainthood för den har jag lyssnat på ett par ggr idag redan