Forumet - Teknik - Scheman som dödar.

Teknik - Scheman som dödar.

386 0 24
Hej. Jag har gått teknik programmet i bara TRE dagar och jag sitter och gråter nu, är så jävla trött. Så jävla ont i huvudet, så jävla less. Efter tre dagar, hur ska jag klara mig i tre år? Jag behöver tips från folk som gått/går teknik och tänkte också fråga folk med fullpackade scheman fram till halv 4 varje dag. Hur mår ni när ni kommer hem?
Jag behöver känna mig mer peppad och få mer ork.

(håller iofs på att bli sjuk så kan bero på det att jag är död, men vill ha hjälp i övrigt ändå. Känns som det kommer bli jobbiga tre år...)
Går natur, var hemskt i ettan o lite tvåan också.. Hm, ja man kom ju hem rätt jävla trött och hade huvudvärk. Sova tidigt och äta bra + röra på sig borde förenkla en hel del, för man kan i princip inte göra så mycket, och det underlättar inte om man är heldöd under hela dagen.

Spana också in:

ohYEA_:

Sova tidigt och äta bra + röra på sig borde förenkla en hel del,


Jo, sova tidigt lyckas jag bra med. Äta är jävligt svårt eftersom jag nästan aldrig har aptit, plus att skolmaten är så dålig att jag äter nästan aldrig i skolan. När man kommer hem är man trött och har huvudvärk, och hur mycket energi har man till att röra på sig då? Nja, det är lite svårt. Jag ska skaffa gymkort förhoppningsvis, och försöka åka dit MINST 2 ggr i veckan trots att jag är trött. Jag blir ju trött av att INTE träna också, så.

Men jag försöker faktiskt med alla tre sakerna, är ändå gråtfärdig så fort jag kommit ut ur skolan. på lektionerna är jag ganska peppad, oftast. (beror på vilken lektion också) men jag tappar allt när jag kommer hem (gråter aldrig inför folk utan allting kommer när jag är ensam..)

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


sculptura:

byt linje om det är så fruktansvärt? Men mycket lektioner och sånt är det på de flesta gymnasieutbilningarna.


Jag vill verkligen gå den här linjen och när jag väl är i skolan är jag peppad och det går bra, det är när jag kommer hem jag bryter ihop totalt.. Förstår inte riktigt.
Min1:

gymkort


Finns det möjlighet att träna på skolan? Det är bäst tror jag, för man blir alltid seg när man väl kommit hem och sen måste ut IGEN, då försvinner hela kvällen.. Och man tappar motivationen. Träna lite oftare, cykla till skolan? Stig av några stationer innan och promenera till din station osv..

Men jag förstår att det är svårt för det kommer som en chock, det är en vanesak och du lär dig hantera det med tiden, hur du själv fungerar osv.
Hehe, jag bytte från teknikprogrammet efter bara 1 vecka. Har du kompisar i klassen och kul i skolan väger det kanske upp allt jobbigt arbete och du klarar dig om du sover tillräckligt varje natt och äter frukost varje morgon. Jag överlever inte en skoldag om jag inte äter frukost, åker inte ens till skolan förens jag ätit en. Hälsan framför allt.
ohYEA_:

Finns det möjlighet att träna på skolan?


Nja, har idrott en gång per vecka, annars vet inte.
Cykla etc till och från skolan är inte så lockande, eftersom man känner sig ganska ofräsch + att jag har skolkort för buss eftersom jag har så långt avstånd till skolan..
Min1:

Jag behöver tips från folk som gått/går teknik och tänkte också fråga folk med fullpackade scheman fram till halv 4 varje dag.


du kan trösta dig med att andra har det värre! halv fyra är ingenting i gymnasiet.

Min1:

Inte ens samhällsklasserna går så länge, de slutar runt halv tre oftast.


har fullsmockat till fyra varje dag förutom en, då är de generösa med att vi får sluta tio över tre.
Min1:

Jag behöver tips från folk som gått/går teknik och tänkte också fråga folk med fullpackade scheman fram till halv 4 varje dag. Hur mår ni när ni kommer hem?


Alltså... Det var nästan värre i grundskolan, då hade vi liksom... upp till sju lektionen om dagen, med 5 min rast emellan+lunch... Nu har vi kanske fyra lektioner (som då är upp till tre timmar), och slutar runt fyra. Går du ren teknik eller går du teknikcollege?

Teknikcollege är så sjukt mycket värre än ren teknik, du får lära dig massa om verkstad osv, som du skiter fullständigt i. Du kan ju tänka dig hur skönt det är att tillbringa en tretimmarslektion med att borra och gänga metalldelar, utan något som helst intresse för det... [rolleyes]

Se till att sova. Ta med en frukt. Man känner sig som en tioåring när man gör det, men man blir SÅ mkt mer pepp om man har blodsockret under kontroll. Ät ordentligt och sov ordentligt. och som sagt... rör på dig. jag tror det är bäst om du rör på dig regelbundet INNAN du köper gymkortet. Är du inte van att röra dig kommer det va så tråkigt att gymma att du skiter i det. Så skulle jag gjort i alla fall.