Forumet - Teknikprogrammet - Överlevnadstips tack

Teknikprogrammet - Överlevnadstips tack

1456 0 30
Jag har sökt in till TEK och kommer med all säkerhet komma in. Men nu börjar jag oroa mig över att jag har gjort fel val.

Det jag tänkte när jag sökte in var att jag ville slippa samhällsmänniskor och att jag är för lat för NV. Plus, att teknikmänniskor verkar vara riktigt sköna i ren allmänhet och att jag faktiskt är intresserad att lära mig inom just detta ämne.
Dock, så kan jag ju faktiskt inte ett skit om teknik nu.

Så, ni som går/har gått TEK - behöver man veta mycket innan? Vad behöver man vara bra på? Vad ska man vara förberedd inför? Är jag helt jävla sjuk i huvudet och borde bara gå tillbaka till köket?
Överlevnadstips just i allmänhet?

Tack.

Spana också in:

du behöver inte kunna något inom teknik för att klara av det programmet :)

Jag gick det och hade noll koll på sånt. Du läser dock en del matte och fysik vilket kan avskräcka några. Det var några som bytte till andra program bara för de inte var beredda på matten...

men teknik is the shiet. sjukt roligt program måste jag säga. Vilken inriktning ska du läsa?

S3ON:

Beror nog på. Här är teknikprogrammet minst lika tufft som NV. [cute]

konstigkatt:

Vilken inriktning ska du läsa?


Ajustdet. Det är ännu ett problem, finns verkligen ingen som intresserar mig.
Det var en som handlade om medieteknik, aka vi som är smartare än att gå mediaprogrammet men ändå vill fota och skit. Det är inte riktigt jag, så den tar jag avstånd från.
Sen var det en om bild och form, aka estetmänniskor som är smartare än att gå estet. Det är verkligen inte heller jag.
Sedan var det datateknik, vilket är något jag kan tänka mig, men jag tror samtidigt också att det valet blir den mest utmanande för mig.
Och sist; ekonomi och entreprenörskap. Vet verkligen ingenting om dessa ämnen men jag tror att det kan vara nyttigt att kunna för framtiden. Dock, har jag inga planer på att starta företag. Och jag antar att man måste vara kreativ? Min svaga länk, men jag hoppas att det funkar ändå... Kanske?
Eller har jag fått helt fel uppfattning om dessa inriktningarna, tror ni?

tl;dr Ekonomi/Entreprenörskap eller Datateknik. Inget val känns dock rätt.
Myxomatosis:

tl;dr Ekonomi/Entreprenörskap eller Datateknik. Inget val känns dock rätt.


förstår att det känns jobbigt, men tänk på att det du väljer i gymnasiet inte är vad du väljer till livet. det handlar "bara" om 3 år där du faktiskt har möjligheten att byta ut kurser som du vill, bara du får ihop rätt poäng i slutändan.

Bara för att du väljer tex datateknik betyder inte det att du inte kan läsa några av ekonomi/entreprenörskaps kurser som du tycker verkar roliga :)
Myxomatosis:

Datorteknik


I och med att det bara rör sig om A-kurser på Datorteknik så tror jag inte att det lär vara så jättekrångligt. Lite grundläggande marknadsföring är väl aldrig dåligt, men de övriga kurserna på Ekonomi verkar inte så användbara i allmänhet. Jag tycker att Datorteknik verkar mer användbart, och det lät som att du tyckte det verkade intressant.
Alltså, skolan är ju till för att man ska lära sig så grundkunskaper ska inte vara nödvändigt. Fast det är klart att det underlättar.
Jag tänkte välja teknik men ingen av inriktningarna passade mig, så det blev natur/miljö istället. Jag tror det ändå är rätt viktigt att man går en inriktning man gillar, det är ju bara tråkigt att läsa kurser man inte bryr sig om.