Forumet - Tenta av kurser i gymnasiet?

Tenta av kurser i gymnasiet?

5832 0 16
Anarkandi:

Är det någon av er som tentat av en kurs i gymnasiet, dvs läst ut den innan du skulle.
rekommenderar ni det, vad ska jag tänka på om jag gör det, och har jag rätt att tenta av alla ämnen jag vill?


du kan enbart tenta upp till ett G på en kurs under sin gymnasiegång, dock kan du en vecka efter gymnasiet tenta hur många kurser du vill till vilket betyg som helst. (iaf i min skola)

Spana också in:

ClosingTime:

blir förbannat mycket att plugga in om du ska tenta historia och liknande ämnen.


har också tänkt det, vi är ett teoretiskt program(SPIN) och arbetar i projekt ibland, och det är kul och lärorikt, vill inte missa det, så ifall jag tentar så tar jag ju språken istället. =)

ClosingTime:

Det var som sagt kostnadsfritt för mig.


Det var det för mig när jag tenatade matte A och B, funderar på att ta engelskan också, då jag i princip inte har något på lektionerna att göra någonsin.
Jag "tentade" kursen Rättskunskap, och det innebar att jag fick låna en bok, läsa själv och sedan komma och skriva proven tillsammans med dem som läste kursen med lektionstid avsatt för den. Det var enkelt, men det kan bero på att kursen är simpel och att läraren inte var så där överdrivet nitisk med betygen.
batleth:

Det är väl ändå om man vill tenta en kurs som man redan har betyg i? Min studievägledare sa iaf, men hänvisning till skolverket, att jag hade rätt att tenta av mina kurser.


På min skola får man pröjsa för att tenta kurser man redan har betyg i. IG/betyg saknas är gratis.

Men jag som funderar på att tenta NkA (läst KeA, BiA, FyA och NkA är rena barnleken seriöst) får göra det efter studenten isåfall.. och då kan man tenta upp till vilket betyg man vill men syo tjatar om att det är mycket svårare att få högt betyg
Anarkandi:

Är det någon av er som tentat av en kurs i gymnasiet, dvs läst ut den innan du skulle.
rekommenderar ni det, vad ska jag tänka på om jag gör det, och har jag rätt att tenta av alla ämnen jag vill?


Ett par mattekurser, och jag tycker det är bra. Man får ju läsa ämnet i den takt det passar en själv. Sen får man ju många lediga timmar när man väl är färdig. Så även om det kan betyda att man får läsa extra ett tag, är det garanterat vät att tenta av en kurs så länge man känner att det inte är några problem.

Ska även göra någonting liknande med NkB-kursen. Dock skulle jag egentligen inte alls läst kursen, men fick lägga till den som "gratisbetyg" så att säga. Behöver inte vara med på lektioner eller labbar, men skriver prov med den klassen som läser den.
Detta kräver dock att man kan ta lite ansvar och faktiskt se till att plugga på de delar som man behöver i tid, utan att en lärare påpekar vad man ska kunna.