Forumet - Termina i Zelda: Majoras Mask, en riktig värld eller en drömpsykos?

Termina i Zelda: Majoras Mask, en riktig värld eller en drömpsykos?

586 0 32
Image
Zelda Majoras Mask utspelar sig nästan helt troligt efter Ocarina of Time (i den tidsdimensionen när Zelda skickat tillbaka Link i tiden för att få återuppleva sin barndom) och där har Link rest ifrån Hyrule av okänd anledning och kommer till världen Termina.

Termina är som en pararellvärld till Hyrule (världen i de flesta zeldaspel) och flera platser och karaktärer påminner starkt om de i ocarina of time fast på mer "vrickade sätt", vilket skulle kunna tyda på att det som sker i Majoras Mask bara sker i Links huvud för att bearbeta alla händelserna och det han var med om i Ocarina of Time.

För vem skulle kunna vara psykisk frisk efter att som ett vanligt barn behöva uppleva allt som Link upplever i ocarina of time? bara grejen med att åldras 7 år på 1 minut lär ju sätta djupa spår.

Alternativt att han är i en pararell dimension.

Men vad hände efter Majoras Mask då?

Min teori är att Link försökte ta sig tillbaka till Hyrule efter att ha stannat i den pararella dimension ett par års tid.

I början på majoras mask är link i en skog, jag tror detta är "the lost woods" och att Link sedan avlider i den här skogen.

När man dör i the lost woods förvandlas man till en stalfos (en skelettriddare), och i twiligth princess (som utspelar sig 100 år efter ocarina of time och majoras mask) finns den här gubben:
Image

Detta är "heros shade" som säger två saker som tyder på att han är skelett-krigar-spöket till ocarina of time-link: "Although I accepted life as the hero" och "Go and do not falter, my child!".

...så vad tror du?

OBS JAG TÄNKER MYCKET PÅ ZELDA KRING JULETID SÅ DÄRFÖR DENNA CP TRÅD

Spana också in:

Liebestraum:

Slutet är brutalt svårt, och typ när man ska skaffa hammaren


ja! har hört att dark link ska vara världens svåraste boss :--(

Liebestraum:

Det var lite dåligt faktiskt


dock har jag ju klarat ett tvåsiffrigt antal zeldaspel så är väldigt bra på zelda [blush]

längtar till skyward sword då ska jag låsa in mig och spela det och dissa omvärlden [love]

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


för övrigt kan links awakening också vara en hallucination. kom dock till näst sista templet men klarade tyvärr aldrig det [sad]
alltså, zelda 2 är ju seriens "svarta får", vattendelare osv. själv gillar jag det inte [sad][sad][sad]

Topp 5 bästa zelda-spel subjektiv åsikt:

1. ocarina of time
2. wind waker
3. a link to the past
4. majoras mask
5. links awakening

Budolicious:

Har också tänkt i de banorna, men nej. Den är lika riktig som alla andra känner jag.


joo, fast jag vet inte riktigt. men tror du att det ligger i samma "universum" som hyrule (typ ett grannland) eller något mer space:at?

för övrigt är jag pepp på skyward sword pga läste någonstans att det ska vara först i tidslinjen och förklara nya saker kring triforcen + ganon kommer inte vara skurken + det kanske knyter ihop vissa lösa trådar då det är en prequel till OoT (typ varför link bor i kokiri forest fast han är hylian liksom vem var hans föräldrar och varför dumpa dom honom där)
Dräparen:

joo, fast jag vet inte riktigt. men tror du att det ligger i samma "universum" som hyrule (typ ett grannland) eller något mer space:at?


Det är ett parallellt universum enligt de officiella källorna har jag för mig.

Dräparen:

för övrigt är jag pepp på skyward sword


Som fan, jag måste bara köpa ett wii.
Budolicious:

Det är ett parallellt universum enligt de officiella källorna har jag för mig.


Jo, det förklarar ju varför likheterna till hyrule är så stora + så är pararella universum väldigt vanligt i zelda världen (splittrade tidslinjen, dark world, twilight-världen osv osv).

men menar dom då när link lämnar hyrule i slutet på ocarina of time lyckas han ta sig till ett pararellt universum, eller att ocarina of time + majoras mask link inte är samma karaktär?
Dräparen:

men menar dom då när link lämnar hyrule i slutet på ocarina of time lyckas han ta sig till ett pararellt universum


Det är ju när han följer efter skullkid in i trädet han ramlar ner i portalen, typish.Dräparen:

, eller att ocarina of time + majoras mask link


Det är väl de enda två spelen där det är samma Link, väl? (förutom gifvetvis oracle of ages/seasons)
Eller har inte helt koll på gameboyspelen, men ah.
Budolicious:

Det är väl de enda två spelen där det är samma Link, väl?


nää, det där spelet på DS (phantom hourglas) ska tydligen vara en direkt uppföljare till wind waker och tror det är samma i a link to the past oc links awakening!


det är dock olika link i oracle of ages/seasons har jag för mig, om du känner till "split timeline" teorin (att i slutet på ocarina of time så delas zeldas tidslinje i två, och det finns två olika tidsdimensioner) och de utspelar sig i varsin (eller hur man nu ska formulera det).

osv [blush]