Forumet - Testa dina kunskaper om piratrörelsen!

Testa dina kunskaper om piratrörelsen!

1382 0 91
Piratrörelsen har idag stöd från höger till vänster. Alla är för integritet, fildelning och allt annat fint som strömmat därifrån. Men vem skapade egentligen rörelsen från början? Vem kläckte idéen? Var det verkligen ultrakapitalisterna i Piratpartiet?

A) Liberalerna
- Liberala motståndare mot den immateriella äganderätten skapade the Pirate Bay och Piratbyrån. Den fria marknaden och äganderätten var viktig överallt utom på Internet. Aslogiskt!

B) Anarkokapitalisterna
- Staten är dum, kaos är kul. Ett gäng anarkokapitalister ville ha mer kaos i tillvaron.

C) Nazisterna
- Musikindustrin styrs av ZOG, Mona Muslim och judarna, därför ville nassarna inte betala för musiken. Att betala för musik är svenskfientligt!

D) Autonoma/Frihetliga socialister
- Ett gäng autonoma aktivister startade Piratbyrån och the Pirate Bay. De ville göra kultur tillgänglig för alla oavsett inkomst och ville även peka på hur ett fördelningen inom ett alternativt och rättvist samhälle hade kunnat se ut. Planka.nu är ett annat projekt för detta frihetliga samhälle.

E) Scientologerna
- De onda kroppsthetanerna gjorde så att några av de nyare medlemmarna i sekten fick fnatt och skapade en piratrörelse.

F) Al Quida
- Angrepp mot den fria marknaden och den västerländska kulturen är ju muslimernas grej liksom. Fråga Bush!

G) Fredrik Federly
- Även stygga pojkar gör ibland snälla saker! Federly tog en paus från att sparka på arbetarklassen och bjöd på rättvisa!

Svar (rösta innan, annars är du busig):

Dold text: D) Autonoma/Frihetliga socialister. Piratbyrån och the Pirate Bay har sitt ursprung i den autonoma miljön. Varje gång du tankar en torrent begår du kommunism och anarkism! Du har Syndikalistiska Ungdomsförbundet, Antifascistisk Aktion och flera andra socialister att tacka för all fet musik på din mp3. Bull för alla er liberaler som kämpar så hårt för att marknadsföra friheten på Internet som er idé när ni från början var starka motståndare.

Spana också in:

enverhoxha:

inte för att vara den som är den men har du någon källa?


Ja, men vet inte om den lämpar sig att skriva på ett öppet forum. Det är ju dock förstahandskällor kan jag ju säga. Det plus att jag själv är autonom får tyvärr räcka som källhänvisning tills jag tagit reda på hur offentligt det är.
Horstat:

Vem bryr sig om rörelsers politiska förflutna. Det är nutiden som är relevant. [shake][shake][shake]


Jag tycker det är väldigt intressant att analysera var en rörelse som fått så enorm spridning började. Särskilt med tanke på vilka som idag försöker framställa sig som dess främsta företrädare. Även intressant att se hur dessa idag propagerar mot rörelser som börjat likadant och har potential att bli lika stora. [smile]
Motborgare:

Ja, men vet inte om den lämpar sig att skriva på ett öppet forum. Det är ju dock förstahandskällor kan jag ju säga. Det plus att jag själv är autonom får tyvärr räcka som källhänvisning tills jag tagit reda på hur offentligt det är.


ja okej jag får väl ta ditt ord antar jag.
Horstat:

?


Planka.nu t.ex. På samma sätt som piratrörelsen gjorde kultur tillgänglig för alla oavsett inkomst vill dessa göra rätten att röra sig fritt tillgänglig för alla genom en avgiftsfri kollektivtrafik. Båda projekten är en del av samma arbete för att jämna ut klassklyftor och ge alla i samhället tillgång till alla resurser istället för att de med mycket pengar ska kunna nyttja dem obegränsat medan vi andra begränsas av vår plånbok.
Mr Brightside:

Gottfrid Svartholm är liberal?


Han grundade inte det hela. Det grundades av autonoma, sedan gav man vidare projektet till andra som kunde tekniken bättre. Dessa visade sig senare vara nyliberaler och andra idioter. Från början var det dock ett helt autonomt projekt. Varför tror du t.ex. att hemsidan var svartröd tidigare?
Motborgare:

Vem skapade piratrörelsen?


Jag anser att inget alternativ duger som svar. Rörelsen startades av att tekniknördar gjorde hela konceptet möjligt, det läckte sen snabbt ut bland ungdomar i alla samhällsskikt och politiska åskådningar och blev en folkrörelse.

Jag antar att du inte påstår att personer som Niklas Zennström är "Autonoma/Frihetliga socialister".

Motborgare:

Det grundades av autonoma, sedan gav man vidare projektet till andra som kunde tekniken bättre.


Om du ursäktar, vilket jävla skitsnack. De personer som står bakom teknikutveckligen har ingenting med de autonoma att göra.

Men jag är öppen för argument, om du kan påvisa dokumentation för att ditt påstående stämmer skall jag överväga min åsikt.
Motborgare:

Piratbyrån och the Pirate Bay har sitt ursprung i den autonoma miljön.


Motborgare:

Det grundades av autonoma, sedan gav man vidare projektet till andra som kunde tekniken bättre.


Kan du förklara för mig varför dessa "Autonoma/Frihetliga socialister" grundarna beblandade sig med människor med nazistiska och rasistiska anknytningar för att driva sajten? [smile] Var de verkligen speciellt frihetliga ?

För övrigt skiter jag i vem som grundade det. Det var inte de som gjorde sajten och organisationen stor.