Forumet - testament

testament

151 0 19
har hittat ett awesome gratisspel, som går ut på att som ängel hjälpa diverse bibliska figurer att göra random saker, under gammaltestamentlig tid. det är tillverkat på svenska bibelsällskapets initiativ, vilket väl i princip innebär svenska kyrkan.

spelmässigt så liknar det typ en simplare version av diablo, och handlingen drivs vidare genom att spelaren dödar fiender till det judiska folket medelst svärd, yxor, eldklot, böldpest, spells som förvandlar dem till saltstoder, och dylikt. varva det med lite trivia om biblisk historia, profeter och händelser, och få ett mycket prisvärt spel.

gratis nedladdning här.

så, till ämnet. hur awesome är inte konceptet? [party]

Spana också in:

Det verkar nice. Men ack så förbannat korkade de varit när de endast distribuerat det för Windows, trots att de aktivt valt bibliotek och språk som möjliggör korsplatformsutveckling - Python, OggVorbis, SDL, OpenAL, zlib, o.s.v. Jag hittar faktiskt ingenting som inte finns till åtminstone Windows, Linux och Mac OS.

Fail @ svenska kyrkan. Nu tänker jag inte spela deras bögspel. [mad]
Leijonsparf:

ofta att mer än fem personer i sverige konsekvent vägrar spela spel som inte finns till både windows, osx och linux


Nej nej, om någon känner för att sitta och endast koda till Xbox 360 och Windows med XNA så får de väl göra det. Jag tycker bara att det är fenomenalt korkat att välja ut ett större antal bibliolek som samtliga fungerar finfint på alla tre större plattformar, men ändå bara släppa det till Windows. Liksom, varför gå igenom krånglet med att hitta bibliotek och språk som är "plattformsoberoende" om man ändå bara ska göra det till Windows? Efterblivet! [no-no]
Åtta:

Liksom, varför gå igenom krånglet med att hitta bibliotek och språk som är "plattformsoberoende" om man ändå bara ska göra det till Windows? Efterblivet! [no-no]


en tänkbar anledning till detta är att de helt enkelt inte släppt andra versioner än, så innan motsatsen är bevisad så kan du ju antingen hoppas på det bästa, eller maila svenska bibelsällskapet och tjata på dem om att de måste släppa linuxversioner för att inte framstå som efterblivna. det är väl sånt skogstokiga linuxtroll gör om dagarna [no-no]
Leijonsparf:

maila svenska bibelsällskapet och tjata på dem om att de måste släppa linuxversioner för att inte framstå som efterblivna.


Korrespondens med svenska bibelsällskapet känns som ett utmärkt tillfälle att trolla. Jag kanske kan säga att gud bett mig meddela att de ska överlämna källkoden till mig.

Leijonsparf:

det är väl sånt skogstokiga linuxtroll gör om dagarna


Det + beundrar sina skägg.
Åtta:

Korrespondens med svensak bibelsällskapet känns som ett utmärkt tillfälle att trolla. Jag kanske kan säga att gud bett mig meddela att de ska överlämna källkoden till mig.


hälsa det! [y]

Åtta:

Det + beundrar sina skägg.


det stämmer faktiskt. men det finns inget som hindrar dem från att göra båda samtidigt.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Åtta:

Jag provade att få igång det i Wine, men det crashade efter splashskärmen


på en av datorerna här i hemmet så fick vi upp något gegg om drivrutinskrångel, vilket inte brukar hända, så något fuffens är det förmodligen på gång. detta var i windows xp. tror att fler personer rapporterat samma sak på ett annat forum där det fanns en tråd om saken.
Leijonsparf:

en tänkbar anledning till detta är att de helt enkelt inte släppt andra versioner än, så innan motsatsen är bevisad så kan du ju antingen hoppas på det bästa, eller maila svenska bibelsällskapet och tjata på dem om att de måste släppa linuxversioner för att inte framstå som efterblivna.


Jag fick nu svar.

Fredrik:

Tack för att du skickar dina frågor!
Tyvärr finns det i nuläget inga planer att släppa spelet på varken Linux eller Mac, men det kan ändra sig beroende på vad som händer i framtiden. Vi utvecklade spelet på linux, dels för att ha möjligheten att använda oss av fler platformar i en eventuell framtid och dels för att vår lead-programmerare är en linux fantast :)

Roligt att du i alla fall försökte spela spelet :)

Med vänlig hälsning
/Fredrik


Seriöst, varför - oh varför - utvecklar de spelet på Linux, men vägrar sedan släppa det till den plattformen?! Med andra ord går det alldeles utmärkt att köra på Linux, men de låter bli därför att de är dumma i huvudet. Typiskt kristna! [mad]