Forumet - The Flat Earth Society

The Flat Earth Society

696 0 25
Det roliga är att det inte ens stämmer att man trodde att jorden var platt under medeltiden, som många verkar tro. Inte ens de gamla grekerna trodde det. Att man tror på något sådant, om någon nu gör det, i vår tid när vi till och med har bilder av vår planet ovanifrån är helt jävla otroligt. Om man kollar på en sådan bild, eller varför inte om man bara riktar ett teleskop mot våra närmaste grannar, studerar dem och använder sig av induktion, så förstår man ju att jorden är rund. Det handlar i så fall inte ens om en kritisk mot vårt förnuft, eller rationalitetsförakt som du uttryckte det. Då handlar det snarare om att alla som tror att jorden är platt är psykotiska och hallucinerar, alternativt lobotomerade.

Spana också in:

nrg89:

Du, den är verkligen sann.


Nej, den ursprungliga länken högst upp ÄR fejk:

-After spending over sixteen million dollars and using over 48 thousand yards of industrial strength strapping tape, we of the Flat Earth Society were able to construct an enormously powerful neurotransmitter that can implant suggestions directly into the brains of the nearby non-Flat Earthers. Having set it up just outside of the Russian Antarctic exploration post (Vostok), we are awaiting word that all three scientists and 174 penguins have been shown the light.

Alltså, den är inte seriös någonstans. Det finns, vad jag vet, inte längre något aktivt flat-earth-society. De sista anhängarna försvann i början av 1900-talet, sedan har en och annan excentriker försökt återuppliva idén. Min gissning är att det mer går ut på att få uppmärksamhet än att man verkligen tror på det man säger. Jämför med Lyndon La Rouche. Om du menar diskussionsforumet, finns det säkert en och annan som vill påstå att jorden är platt.
herr_nilsson:

Om du menar diskussionsforumet, finns det säkert en och annan som vill påstå att jorden är platt.


Det var vad jag menade.
herr_nilsson:

Ateisten, jag såg den här debatten:


Åh Gud vad hemskt! Frank Zindler behöver bara gå på logiken i att det är fullkomligt omöjligt att motbevisa någonting, och därför orättvist att krävas på det, att det finns ofantliga mängder historiska bevis på att moral utvecklats efter samhällets normer, så som att våldtäkt var jättevanligt bara under antiken och att idag är det ett straffbart brott, eftersom vi utvecklat den moraliska tron. Och vad gör han? Han står och talar om mytologin, och helt ignorerar logiken. Plus, han har rampfeber och ser ut som han inte vet vad han talar om. Och ovanpå det går de med på att Lee Strobel skall vara moderator för debatten. Och att den skall hållas i en megakyrka.

Det är fruktansvärt hemskt att se på.
nrg89:

Åh Gud vad hemskt!


Såg du hela? [smile]

Fast det är väldigt fascinerande och kul att se faktiskt, uppenbarligen hade ateistiska föreningen föreslagit debatten? Jag fastnar mer för andra aspekter i debatten, som att debattera inför en publik som är skeptisk, som du säger rampfeber och hur vana präster är att tala inför folk.

Tycka vad man vill om såna där superpräster, men snacka, det kan de. Jag skulle typ va skitnervös om det satt 5000 pers framför mig sådär, och jag brukar inte ha problem att prata inför folk. Facinerande på sitt sätt...