Forumet - The Host av Stephenie Meyer

The Host av Stephenie Meyer

600 0 72

Spana också in:

gothhunter2000:

The Host är precis som twilight serien slöseri på pengar. Stöd inte den där äckliga feta mormonbruden Meyer så hon kan spy ut fler böcker om kvinnoförtryck maskerat som en saga om en jävla vampyr som glittrar i solen.
Jag föraktar alla som läser Twilight serien.


Kvinnoförtryck?![confused]
gothhunter2000:

Du har inte noterat att varenda kvinnlig karaktär i serien är svag, beroende av någon man, som skuren ur en mall för 1800-talets kvinnoroller? Edward är ju inget annat än en ren hyllning till våldsamma översittarmän.


" In my own opinion (key word), the foundation of feminism is this: being able to choose. The core of anti-feminism is, conversely, telling a woman she can't do something solely because she's a woman—taking any choice away from her specifically because of her gender. One of the weird things about modern feminism is that some feminists seem to be putting their own limits on women's choices. That feels backward to me. It's as if you can't choose a family on your own terms and still be considered a strong woman. How is that empowering?"
Jag vet inte:

Orelevant citat om feminism.


Det är inte sån typ av anti-feminism som twilight handlar om, twilight säger att tjejer är värdelösa och inte klarar av ett skit själva, inte att dom får välja att ha en gammal kvinnoroll.
Även om det gjorde det, skulle det finnas 100 anledningar till att hata serien. Bland annat: det tar cirka 250 sidor innan ens skymten av någon plot förutom edward och bellas kärleksaffär syns. Den är helt gastkramande dåligt skriven med onödigt avancerade ord intryckta här och där. Karaktärerna är helt värdelösa och jag får fan känslan av att jag läser fanfiction på någon 15-årig gothbruds livejournal när jag läser skiten. Samma skit händer om och om och om och om igen. Finns oräkneliga logiska brister som t.ex. VARFÖR går edward i skolan? Varför blir alla kära i en klumpig jävla hönshjärna utan personlighet som Bella? Ska fan göra en tråd om det.

Insert name here:

Äntligen någon som inte dreglar över Twilight! [party]


[cool]
Jag vet inte:

Det är ju liksom ploten...


Men nej din dumma fangirl. Det händer annat också men alldelles för lite för att motivera över 500 sidor (och nu snackar jag bara bok 1). Man kan inte skriva en jävla trilogi på tusentalet sidor där det enda story-elementet är en kille som ömsom vill döda Bella och ömsom vill spänna på henne och en helt intetsägande idiotbrud som bara hänger med och pratar om sina känslor och spenderar flera sidor åt gången att beskriva hur underbar han är. Eller jo uppenbarligen kan man det men då blir ju resultatet som det är: SKIT.

Det här är du:
gothhunter2000:

VARFÖR går edward i skolan?


Han kanske tycker att det är kul? Ganska tråkigt att vandra runt i en evighet utan att göra något vettigt + att det ger ju en fin täckmantel åt "pappan", som av någon anledning vill jobba på ett sjukhus.

gothhunter2000:

Varför blir alla kära i en klumpig jävla hönshjärna utan personlighet som Bella?


De bor i en liten inavlad håla där alla känner alla. Klart att det blir pilska när det kommer in lite färskt blod. [no-no]
gothhunter2000:

Samma skit händer om och om och om och om igen. Finns oräkneliga logiska brister som t.ex. VARFÖR går edward i skolan? Varför blir alla kära i en klumpig jävla hönshjärna utan personlighet som Bella? Ska fan göra en tråd om det.


Om du läser boken ordentligt så kanske du får svar på dina sk brister :P
Så upplysningsvis om det nu är så viktigt för dig;

1. Edward och company går i skolan därför att ju yngre dem utger sig för att vara, desto längre kan dem stanna på ett och samma ställe. (Dem åldras nämligen inte.)
2. Bella flyttar från en storstad som phoenix till lilla forks där det aldrig händer något nytt. Klart hon blir intressant för killarna där, som uppenbarligen inte träffat tjejer annat än dem de växte upp tillsammans med.

Jag tycker inte twilight pekar på att tjejer är värdelösa. Det beskriver bara hur man blir om ens kärlek försvinner från en, då kärleken var allt som betydde något. Det är så livet är liksom. Man blir krossad, man blir förstörd precis som Bella blev, jag vet för jag har själv gått igenom det en gång. Killar blir också så, vetdu! Kanske bara du som har haft den stora turen att inte uppleva det än :P