Forumet - Tiggarbarn

Tiggarbarn

2307 0 34
Många av oss brukar väl få besök av åtminstone ett par utklädda (och ibland knappt utklädda som ändå vill ha gratisgodis) ungar. Hur känner ni inför detta? Öppnar ni dörren?
Ska väl leta fram något godisaktigt. Eller russin (Skadeglädje).
Egentligen är det ju en hemsk tradition men det är väl okej om de bara går till folk i grannhusen kanske. Skulle nog känna mig lite obekväm om mina ungar gick runt så. Kanske mest för att man inte vet hur gamla de där godisarna är och vem de träffar etc.

qy8st58

Spana också in:


Tigerdrottningen:
Men då kanske dom gör nåt bus! Vill inte ha råa ägg på dörren. Tror iofs inte det skulle hända heller, särskilt inte i ett trapphus. Men det är så jag tänker för att känna att det är okej att inte öppna.
he he
Undrar om det förekommer i Sverige som det gör i typ USA. Skulle bli galen om någon gjorde så. Eller kanske mest förvånad. Kände jag igen ungen hade jag nog gått hem till dess föräldrar och bett dem eller ungen att komma och städa upp det iaf.
Åhh, saknar detta. Förr var det mycket så. Jag minns många år då vi klädde ut oss Hjärta. Jag tror att det var "Halloween". Jag minns en familj långt upp på den dåvarande gatan. Det var en familj med 11 barn, alla i den åldern. Min syster och jag samlade alltid ihop resterade grannar för att, före den andra familjens barn hinna runt kvarteret, annars så tog allt godiset slut. Hursomhelst så minns jag att det inte var något gott godis direkt. Jag var/är petig med vad det är för godis och jag gillar inte så värst mycket/många olika. Man fick alltid en salig blandning av lakrits till tuggummi till sega råttor.

Jag vet ej vad jag bör svara... Inga kommer till dig jag bor för nuvarande.
      Men om dom gjort det så hade jag handlat det perfekta godiset, noga utvalt utav mig. Jag vet de bästa karamellerna!
     Tyvärr så öppnar jag nog inte dörren. Gör aldrig det om jag inte har en aning om dess angelägenheter hos min dörr. Visst att jag vet dess ärende just denna dag, men utklädseln skärrar nog mig till den annars befintliga grad. Vilket resulterar till en igenbommad  dörr.

Istechetvåpunktnoll:
Ber dem att gå hem och ha tråkigt istället.
Det står nog "surgubbe" utanför din dörr nu :(

Storchen84: Var detta ikväll? Var det därför det ringde på min dörr vid nåt klockslag jag glömt bort? Öppnade inte.


Hjärta
Osäker på om det inte egentligen är idag. Hursom så lär du väl få flera nya chanser idag då de nu har en hel ledig dag istället för bara en stund på eftermiddagenParty 

Tigerdrottningen:
Dom öppnade inte Mycket glad
:DHar haft typ fem ekipage med sockerstinna ungar här. Gullisar.