Forumet - Tiggeri?

Tiggeri?

1523 2 14

Som ni kanske har redan hört så vill många att tiggeri ska förbjuds. Jag håller med till 100%. 

Men förra året så var jag i Lissabon alltså Portugal. Och där såg jag att det inte fanns många tiggare. För där så är alla som ska va tiggare skoputsare. Och jag tyckte att det hade varit bra att ha för då tigger man inte då betalar nån för en tjänst.

Vem ska betala? 

Det ska staten det ska få ut allt matrial som behövs och när  verksamheten funkar då så kan de som putsare skorna betala själv.

Vad tycker ni?

NYTT: Kom precis på att det finns ju faktum som många tiggare säljer men jag tror att skoputsare skulle va mer till nytta

Inga kommentarer

Senast ändrad 26 Jan 2014, 15:50 av Hyfs
Tråden har 14 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

HUR SKA MAN GÖRA MED ALLA TIGGARE SOM INTE HAR HÄNDER ELLER HAR NÅGON ANNAN FORM AV HANDIKAPP/SJUKDOM OCH SOM INTE KAN PUTSA NÅGRA JÄVLA SKOR DÅ?  Arg 

Ett tips till de som vägra ge rena pengar: Köp t ex något ätbart eller en varm kaffe? Då kan de inte lägga pengarna på hög eftersom du ej givit just det - pengar!  

tjänster i utbyte mot pengar... då blir skatteverket inte glad om du inte har ett kassaregiser samt betalar f-skatt

Spana också in:

Jag ser tiggeriet som lite smått av en organiserad brottslighet i Sverige , Jag tycker det ska vara  förbjudet på offentlig plats. Vet en man i Malmö som spelar cp-skada ,rycker och  darrar som en freak at han bluffar till sig pengar på folks sympati för honom ,lägre kan man inte sjunka ! 

km,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,+´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´ mvh min katt
Jag tror inte att så många vill betala för att få sina skor putsade idag att alla tiggare kan få jobba, och även om så vore så skulle nog andra missbruka det systemet.
Skatten är ju en fråga också. Men något måste ju göras pga människor ska inte behöva leva på det viset i vårt moderna samhälle.

Som det sagts tidigare så är dessa tiggare en organisation för jag kan se dom ibland och då ser dom helt förstörda ut och sen 20 minuter senare så står dom och röker med massa andra tiggare och äter lite. Förstår inte varför folk ens ger pengar till dom för att uppenbarligen går dom inte till de själv utan istället till någon som har större makt än va dom har.

jag tycker de ska förbjudas, men skiter i om dom får något annat jobb. dom sitter överallt å ylar. man vill bara sparka a*en. kan man inte anmäla dom för frihets berövande eller misshandel, skulle inte förvåna mig omjag har tinnitus om några år efter deras tjutande

dom flesta som tigger har ju egentligen pengar här is sverige