Forumet - tiggeri

tiggeri

2747 0 41

Spana också in:


mynona:

:D
Kalle97: Ja, den handlar om personer som tar betalt för att tiggare skall komma hit och tigga. De tar oxå betalt för platsen där de tigger och sovplats. Dethär är alltså samma som organiserat tiggeri något som vänstermänniskor länge förnäkat
Artikeln pratar om vissa människor i vissa områden, ej något som är universellt. Varför ej fokusera på att just dessa är mer utsatta än någon annan i deras situation än att problematisera hela skiten? Vad kan vi göra för att hjälpa dessa mer än att avhumanisera och problematisera deras existens? 

kakakaka:
Jag vet inte, men vanligt bland Sverigevänner. Man kan tycka att patrioter borde se till att Värna Om allt som är svenskt. Finns det liksom något svenskare än språket? 
Jag håller med. Jag är ingen lingvistiker, men jag kan räkna till i alla fall åtta språkliga felaktigheter i bara det inlägget. Jag brukar för all del slarva själv, men har man dessa sympatier kan jag tycka att man borde iaktta viss språklig konsekvens. Bara en förundran i förbigående
Ja men logik är kanske inte deras starkaste sida :(
mynona:
Jag håller med. Jag är ingen lingvistiker, men jag kan räkna till i alla fall åtta språkliga felaktigheter i bara det inlägget. Jag brukar för all del slarva själv, men har man dessa sympatier kan jag tycka att man borde iaktta viss språklig konsekvens. Bara en förundran i förbigående

Nachac: Tiggeriet är inte organiserat för att tiggarna blir utsatta för utpressning och svindleri. Även om det skulle innebära organisering betyder ju det endast att tiggarna är ännu mer utsatta.
Tiggeriet är organiserat om det sker så som artikeln beskriver det. Det är dock inte de som tigger som står för organiseringen, men det gör det inte mindre organiserat. Ett företag är organiserat trots att arbetarna själva inte är de som planerar och styr företaget.

Tiggarna är mer utsatta ja, men pengarna man ger de går till stor del till de människor som utnyttjar tiggarna så...jag kommer tänka till en extra gång innan jag skänker pengar till de. Mat, kläder och liknande kan jag däremot skänka.

Razor: Tiggeriet är organiserat om det sker så som artikeln beskriver det.
Nej, brottsligheten mot tiggarna är organiserad. Tiggarna är inte anställda, de blir lurade.
Razor: Tiggarna är mer utsatta ja, men pengarna man ger de går till stor del till de människor som utnyttjar tiggarna så.
Enskilda generösa människor är naturligtvis inte en hållbar lösning, nej. Ej heller förbud.

Kalle97: Ämnet handlade alltså om att tiggeri är organiserat
Men fatta att allt tiggeri inte är organiserat, precis som att all brottslighet inte är organiserat.


Nachac: brottsligheten mot tiggarna är organiserad
Mer detta i så fall. Fast oavsett om det är organiserat eller ej är det ynkligt och patetiskt att ge sig på utsatta människor på det sättet.


Exempel på extremt patetiskt, ynkligt och fegt:

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/stal-ipad-fran-sonens-dagis-angav-tiggare

http://www.dn.se/nyheter/sverige/stal-surfplatta-och-anmalde-tiggare/


Straffet han borde fått är att vara fattig och tvingas tigga i några månader för att se hur det är och vad det handlar om. Äckel...


Hjärta

stereo total: Okej, så tiggarna har det alltså mycket jävligare än många trott innan. Större anledning att skänka pengar till dom!!
Haha du är väl inte seriös va?? Det du nu säger är alltså att du tycker det är bra att de kommer hit mha människohandel. Varför inte bara förbjuda tiggeri och hjälpa dom i Rumänien istället alla skulle vinna på det... Utom smugglarna kanske.