Forumet - Till alla som är Muslimer.

Till alla som är Muslimer.

5389 0 307
Jag ser oftast att Muslimer INTE ifråga sätter sin tro.
Hur kommer det sig?
Varför är Muslimer så rädda för att se felen i deras religion?

Hoppas denna videon i alla fall får någon muslim att inse att dom inte måste tro på Koranen för att deras föräldrar gör det..
ÄNDRAT 2010-11-11 13:44

Spana också in:

Ignorant:

Varför riktar du dig bara mot muslimer? Finns fanatiker inom varje religion troligen.


Har dissat kristna hela dagen, stör mig som fan på när folk ser 1 miljard muslimer som offer för att en person säger att dom ska tänka efter, du e säkert en jätte bra person men läs Koran så fattar du varför folk hatar islam...

Bästa sättet att inte tro på Allah är att läsa Koranen.
:P ha en bra dag.
Ignorant:

Sitter glatt och väntar på judendomen, hinduismen och buddismen då :P


Då får du vänta tills dom flyger in flygplan i skyskrapor..
Dessutom kan jag mer om Islam och Kristendommen, iförtjej är judendommen och Kristendomen ungefär samma sak, jag är emot all religion men jag som e så feg nöjer mig med hela muslim världen och hela kristna världen xD.
honolulu:

Du kan också läsa Koranen och fatta precis varför folk älskar Islam. Tolkningsfråga, någon?


Läser Koranen, aldrig varit så säker på att Allah inte finns :)

enhimmelskdrog:

men herregud låt dom tro det om dom villllllllllllllllll orka ifrågasätta allt


hah, påminner mig om när jag var rädd för att säga till mina muslimska kompisar att jag inte håller med om att gud finns..
Det var fan tider, vilken mes jag var xD.

Orka ifrågasätta allt o.O??
WtF?
Snälla hoppas du inte menar allvar, i så fall sjönk du nyss ett steg på min lista..
Vrf inte låta muslimer tro vad dom vill?
För att dom flyger in i skyskrapor, självmordsbombar flickskolor, OSV.. Muslimer är skyssta som fan, islam är fcking retarded, och jag längtar tills den är borta :)
internet , kunskap och vetenskap kombinerat kommer att utrota alla religioner ^^
ha en bra dag.
exclusive:

Jag är muslim, och du skulle nog förvåna dig om du skulle sett vilket härligt liv jag lever, den videon handlar tyvärr inte om islam utan mer om traditioner. Jovisst ifråga sätter jag om gud finns osv men mina svar slutar alltid detsamma därför är jag en stolt muslim


BRA!!! fan va gött, sen finns det flera saker jag kan göra för att motbevisa guds nödvändighet..
Men har en fråga, fungrar det att be för dig?
i såna fall, vad har du fått ut av att be?
Ha en bra dag.

enhimmelskdrog:

åhneeeeeeej


det finns fortfarande n chans för dig att klättra upp, för du e helt OK..
Men du är emot nyfikenhet och det stör jag mig på..
JoElite:

Läser Koranen, aldrig varit så säker på att Allah inte finns :)


Ja, sen finns det de som läser Koranen och har aldrig varit så säkra på att en Gud, Allah, existerar (därför de konverterar, stärker sin tro etc). Det finns många tolkningar av Koranen och därför kan du se muslimer som röker å ena sidan, muslimer som spränger sig själva å andra och så finns det dem som bär burka. Sen finns det även dem som jobbar, äter, sover och lever precis som mig och dig.

Detta breda spann finns inte endast inom Islam, det finns inom alla religioner. Dessutom är Koranen skriven på en komplicerad arabiska, därför anser muslimer att den inte kan tolkas av "vem som helst" utan endast utav lärda som ägnat hela sitt liv åt Islam-/Koranstudier.

Om du verkligen tror att du fått alla dina svar om en gigantisk världsomfattande religion som studerats av generationer... Av att endast själv skumma igenom Koranen? Då kan jag inte ta dig på större allvar i denna diskussion.
JoElite:

BRA!!! fan va gött, sen finns det flera saker jag kan göra för att motbevisa guds nödvändighet..
Men har en fråga, fungrar det att be för dig?
i såna fall, vad har du fått ut av att be?
Ha en bra dag.


Det går bra om du tar upp dina motbevis nu så kan vi argumentera lite :) Jag ber för att tacka över vilket bra liv jag har om man ska jämföra med andra människor som kanske inte ens har ett tak över huvudet. Min bön är alltså mer som en tack. Jag ger gud vad han kräver av mig som muslim och jag får 100g mer tillbaka så jag trivs såhär tack och lov :)
exclusive:

handlar tyvärr inte om islam utan mer om traditioner


Roligt att detta argumentet alltid dyker upp som försvar när något dåligt kommer upp om dennes religion.

''Nej det är inget fel på kristendomen. Nej det är inget fel på islam. Det är dessa traditioner som det är fel på''.

Spelar det någon större roll om det handlar om traditioner eller inte?
Allt detta har sitt ursprung ur religionen på ett eller annat sätt.

Ta könsstympningarna i Somalia som ett exempel. Det står ingenstans i koranen att detta ska göras på flickor. Vad jag vet så står det ignet om det för pojkar heller. Dock står det att kvinnor är underordnad mannen och all den här besattheten om sex och annat som alla religioner har som en av grundpelarna har bidragit till egna tolkningar av hur detta ska hanteras.

Tex handlar kvinnlig omskärelse om att minska den sexuella njutningen för kvinnan för att förhindra att hon är otrogen (Äktenskapsbrott är bland de värsta brotten man kan göra enligt många religioner) och detta har då tolkats och resulterat i handlingar som dessa och det är det som gör att detta har allt med religion att göra.

enhimmelskdrog:

men herregud låt dom tro det om dom villllllllllllllllll orka ifrågasätta allt


honolulu:

Då kan jag inte ta dig på större allvar i denna diskussion.


BRa poäng, men låt oss säga såhär, en gud som ville det bästa för männskligheten hade inte velat att muslimer skulle göra hälften av sakerna som står i Koranen, jag kanske inte kan mest i världen om islam men när en profet våldtar en 6 årig flicka börjar man undra om han verkligen är guds man eller om han helt enkelt var en psykiskt störd peddofil.
exclusive:

Alltså ja jag förstår dig men man kan ju inte rå för hur människor tolkar sin religion..


Tolkar sin religion? Nej de tolkar DIN religion och utnyttjar det till förödelse, vilket visar hur värdelöst religion är.
Det är för lätt att missbruka. Det är för lätt att feltolka.

Därav borde religion inte finnas.

exclusive:

det är bara synd att sånt som stympningar sker


Ja och det är på dina händer, för de anser ju sig vara minst lika mycket muslim som du. De anser att vad de gör är rätt. Att de har din Gud på sin sida.
JoElite:

våldtar en 6 årig flicka


Okej.. Jag antar att du har fått den informationen från antimuslim-siter, eller bara allmän ilska uttryckt mot Islam från hjärndöda tards (tolka fritt). Men while your on checking out vinklade siter åt ena hållet (anti-islam) kan du väl också ta en titt på siter vinklade åt andra hållet (islamsiter). Oklarheter? Maila gärna skaparna av siten.

Du kan fan inte basera dina åsikter på fattiga uttryck från haters och sånt du inte ens har någon aning om. Om du är GENUINT intresserad utav Islam och Kristendomen och påstår dig kunna mer om dem än några andra religioner (vilket gör mig ganska mörkrädd, om du kan så lite om islam, vad fan kan du om de andra?), borde du väl för fan fördjupa dig LITE mer än nu.