Forumet - Till dig som är vegetarian - hur tänker du?

Till dig som är vegetarian - hur tänker du?

4540 4 50

Jag har många gånger förundrats över alla vegetarianer. Hur tänker du egentligen?

Skulle alla människor på jorden idag år 2014 gå över till 100% vegetarisk föda så skulle mer än halva jordens befolkning svälta ihjäl. Av den enkla anledningen att det är bara några procent av jordens yta som är odlingsbar. 70% av jordens yta går bort som hav o sjöar. Ytterligare 10% går bort i form av öknar, bergsmassiv o istäckta ytor. Några procent är städer o kvar blir inte så många procent att odla för människan ätbar kost.

Skulle hela jordens befolkning gå över o bli vegetariner skulle troligen drygt 75% jordens befolkning svälta ihjäl eftersom det inte skulle finnas föda för att försörja drygt 7 miljarder människor.

Sedan kan man ju bara se på historien... livet på jorden bygger på att äta eller att ätas.

Vad anser du?

Spana också in:


stortrollet: Skulle alla människor på jorden idag år 2014 gå över till 100% vegetarisk föda så skulle mer än halva jordens befolkning svälta ihjäl. Av den enkla anledningen att det är bara några procent av jordens yta som är odlingsbar. 70% av jordens yta går bort som hav o sjöar. Ytterligare 10% går bort i form av öknar, bergsmassiv o istäckta ytor. Några procent är städer o kvar blir inte så många procent att odla för människan ätbar kost.

Dock kräver ju animaliskt baserat jordbruk mycket större arealer än typ det vanliga potatisodlandet.

Ibland när jag berättat att jag är pescotarian (vegitarian men ikluderar fisk och skaldjur) tror folk direkt att jag är någon sorts agressiv aktivist och blir nästan arga över att jag endast sa att jag inte äter vad de äter. Min största anledning till att jag äter som jag gör är att jag anser det vara nyttig, och mindre skadlig för miljön och djur. Men folk får äta vad som vill/kan och svårare än så vill jag inte att det ska vara. Oskyldig