Aviseringar
Rensa alla

Till er icke feminister


Känner tyvärr ungefär så här för feminism.


   
SvaraCitera

Feminism är en jävla pajasideologi.


   
SvaraCitera

feminister är inte ense om vad jämställdhet är för något


   
SvaraCitera

Nachac: Att vara feminist är dock enda alternativet till att inte vara ignorant och/eller dum i huvudet.

Och så var det det där med att inte tänka så fyrkantigt. 


   
SvaraCitera

NiklasW: Och så var det det där med att inte tänka så fyrkantigt.

eller nynazistisk heller för den delen


   
SvaraCitera

Resurrectio: Hur kan man INTE vara för detta?

Först skriver du att man strävar, sedan frågar du varför man inte är "för", jag tycker det är viss skillnad på detta två.

Jag har inget mot jämställdhet, men jag knappast kalla mig feminist om jag inte gör nånting för feminismen. Således behöver man inte vara mot bara för att man inte kallar sig feminist, man lägger kanske bara inte ned någon möda.


   
SvaraCitera

Resurrectio: Ingen idé att försöka med ''..men extrem feminism...'' för antingen är det jämställt eller så är det inte det.

Är det samma sak om det terrorism som är grundad på deras tro på religion t.ex. extrem islamism?


   
SvaraCitera

NiklasW: Och så var det det där med att inte tänka så fyrkantigt.

Visste att du skulle gilla tillägget.


   
SvaraCitera

Jag är för ett jämställt samhälle men tror inte att feminism är rätt för att genomföra det


   
SvaraCitera

jag kallar mig feminist men hade jag brytt mig om hur saker uppfattas och vilka associationer ord ger folk så hade jag lagt av med det för ett tag sen nu, rörelsen i stort är helt knäpp.


   
SvaraCitera

Nachac:

Att vara feminist är dock enda alternativet till att inte vara ignorant och/eller dum i huvudet. Att endast kräva att man förespråkar jämställdhet är dock dumt eftersom alla utom en extrem minoritet gör det, men efter sitt eget huvud.

Så jag är humanist och står för att alla ska ha samma rättigheter, vaken hudfärg, ålder eller kön. Är jag fortfarande dum i huvudet? 
Detta är the reason varför många väljer att avvika från feminism, p.g.a tvånget.


   
SvaraCitera

schim:
Jag tycker att vi ska ha samma rättigheter osv men säger inte att jag är feminist för att jag inte känner mig som så och vill inte sätta en etikett på mig sj

Exakt så jag känner 


   
SvaraCitera

HeyIJustMeetYou: Så jag är humanist och står för att alla ska ha samma rättigheter, vaken hudfärg, ålder eller kön. Är jag fortfarande dum i huvudet? 
Detta är the reason varför många väljer att avvika från feminism, p.g.a tvånget.

Jag skiter mer eller mindre i vad du kallar dig, det är dina åsikter jag bryr mig om. Att vara "humanist" är dock ungefär samma sak som att säga sig tycka om "bra", i synnerhet som svar på frågan ifall man är feminist.


   
SvaraCitera

att vara identitetsvänster är exakt samma sak som att tycka om "bra" helt utan proportionalitet och analys.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

NiklasW: Feminism är för mig en radikal socialistisk rörelse som i huvudsak fokuserar på att höja kvinnans status genom tvång och överförmynderi, vilket inte är svaret på hur vi löser jämställdhetsproblemen.

Har du något bättre förslag som ger bättre konsekvenser? För du bör vara medveten om att en öppen diskussion inte alltid är möjlig.

Har du tänkt på att ojämställdhet, som sker genom social uteslutning är tvång? Kvinnor som inte KAN  få ett jobb på grund av att män medvetet (eller omedvetet) inte anställer dem ska röjas undan.  Kvotering i sig är enbart ett verktyg. Kvinnors sociala utestängning som skapas av män luckras upp när kvinnor kvoteras in i arbetet. Om utestängningen inte lyckras upp består den. Till slut behövs inte kvotering längre. Om sådant bryts sönder med exempelvis kvotering vad har det då för betydelse? Konsekvenserna blir bättre för båda parter.

Detsamma gäller de svartas rättigheter. Du ger dem rättigheterna och kör över majoriteten vita om du vill lösa problemet. Annars hade rasism varit mycket mer påtaglig idag. Du för inte en opinion om huruvida homosexuella skall få adoptera barn. Du ger dem rättigheter och kör över resten (om det inte faktiskt finns starka argument för att göra motsatsen, som att exempelvis att barn som blir adopterade av homosexuella drabbas negativt av det).

Jag säger inte att kvotering och att köra över andra människor alltid är eftersträvansvärt. Men I vissa fall måste det göras.

MaximusPrime: Är det samma sak om det terrorism som är grundad på deras tro på religion t.ex. extrem islamism?

Inte direkt.

Feminism innebär per definition att sträva efter jämställdhet. Om du inte strävar efter jämställdhet är det inte feminism. Om du säger något annat begår du en motsägelse. Islam eller Kristendomen är båda livsåskådningar som har en röd tråd som lyder: våld och förtrycka, och mera förtryck och våld.


   
SvaraCitera