Forumet - Till försvar av Israel

Till försvar av Israel

3011 0 36
Hejsan, jag vill diskutera mitt nya hemland Israel, har precis flyttat ditt med Aliyah-proceduren (jag är ateistisk jude). Jag har märkt en sak, det är inte så mycket mångfald som det är i t ex New York, Hamburg eller London. Är det bara jag som tycker att Israel skulle kunna behöva lite mer mångfald? Ekonomin är ansträngd, jag ville inte verka hotfull mot den judiska identiteten, men jag tror vi skulle behöva nya talanger från människor som är på flykt från oroshärdar i världen, precis som Sverige tar emot idag. Sen tycker jag om att dejta lite mörkare kvinnor i Tel Aviv, men min familj och många av mina vänner har börjat ta avstånd från mig. Vissa kollar snett på oss i stan när jag väl går hand i hand med en tjej av afrikansk börd.

Kan Israel lära sig från Sverige och dess tolerans?

Vad tycker ni?

Spana också in:

Du är kille förstår jag? 

Att jämföra Israel och då i synnerhet Tel Aviv eller Jerusalem med New York City, Hamburg eller London är väl som att jämföra Jönköping med London. Nej, skämt åsido. Jag har bara varit i Israel två gånger och då bl a i de två städerna jag nämnde men självklart kan du inte jämföra Israel i allmänhet med N.Y.C. som är USAs största stad eller London som är Europas största stad.
Jag vet att det är mycket SD-tider och sånt, men jag tror det är överdrift att invandring från t ex Syrien och Eritrea skulle vara en belastning, i vilket fall så kan man väl sålla bort muslimerna för att göra vår regering mindre hetsig, men kristna afrikaner kan lätt komma in i samhället. Jag vill ju ha min pension liksom.

griffin: Jag vet att det är mycket SD-tider och sånt, men jag tror det är överdrift att invandring från t ex Syrien och Eritrea skulle vara en belastning, i vilket fall så kan man väl sålla bort muslimerna för att göra vår regering mindre hetsig, men kristna afrikaner kan lätt komma in i samhället. Jag vill ju ha min pension liksom.

hur svårt är det att fejka en religion eller nån annan åsikt/egenskap om man till råga på allt har gjort sig av med sina ID-handligar?

finns inget utrymme alls att kolla vilka folk är i detalj. och även om det fanns utrymme - varför kolla vilken religion de på pappret har snarare än vilken marknadskompetens eller vilka asylskäl de har?

för att utröna religiös och politisk attityd på ett adekvat sätt krävs flera djupintervjuer per person, genomförda av bedömare med en kompetens som inte existerar som formell merit och med karaktärsvittnen som bor hundratals mil bort.

släpp in lagom många flyktingar (sverige bör och kan nog med gott samvete lägga sig runt 0 i sådär 20 år - sedan, vadå, 10.000/år kanske?) och alla som invandrar för att arbeta eller studera. släpp inte in personer utan ID. orimligt att staten ska kolla att alla är reko personer. inte en lösning utan bara en våt dröm från din sida.

Sverige är bättre än Israel på väldigt mycket, men man får tänka på att Israel är ett krigsdrabbat land som är en tidigare koloni. Om man jämför Israel med andra länder i en liknande situation så har Israel klarat sig bra.
Men Sverige är inte bättre än Israel  på allt, Israel har bland annat en friare ekonomi enligt freetheworld.com
Israel har en bit att gå för att bli ett lika öppet och tolerant land som Sverige, jag tror att för att länder ska bli öppna så krävs det att folket är sekulärt och anmanar rationella värderingar, något de flesta länder saknar.

Israel har ju tagit emot över tre miljon flyktingar från hela världen sedan israel grundades, varav över en miljon är från Mellanöstern och Afrika.
En stor anledning till att Israel inte kan ta emot syriska flyktingar är att Syrien och Israel tekniskt sätt fortfarande är i krig med varandra, vilket gör situationen 100% svårare, Syrien erkänner inte ens som stat och dessutom (har jag läst) så är en övervägande del av Syriens befolkning antisemiter. 


tkllkl: Riv muren. 
Om du menar en kulturell och religiös barriär vi människor skapat för att vara annorlunda så håller jag med dig,
men om du menar den fysiska muren vid västbankens gräns  håller jag inte med.
Bara 10% av "muren" är en mur, resten är stängsel. Och dessutom så minskade  antalet självmordsbombare med 85% på bara ett år efter att barriären byggdes.  

griffin: Jag vet att det är mycket SD-tider och sånt, men jag tror det är överdrift att invandring från t ex Syrien och Eritrea skulle vara en belastning, i vilket fall så kan man väl sålla bort muslimerna för att göra vår regering mindre hetsig, men kristna afrikaner kan lätt komma in i samhället. Jag vill ju ha min pension liksom.
varför skulle de har så extremt enkelt att komma in i samhället? De har levt och växt upp i en annan kultur hela deras liv. Jag bodde med en grek i ca 4 år som är kristen och levt hela sitt liv i grekland och dess kultur. Det blev för stor kulturkrock för familjen så de flyttade isär. Bara för att man är kriten betyder det inte att det är väldigt enkelt att komma in i samhället